Zil coin nedir? Ziliqa coin projesi ve yol haritası

Son zamanlarda kripto paralar içinde ilgi görmeye başlayan Zilliqa'nın proje detaylarına ilişkin bilgi almak ve yol haritasının ne durumda olduğu konusunda fikir sahibi olmak isteyen yatırımcılar 'Zil coin nedir?' sorusuna yanıt arıyorlar. İşte, Ziliqa coin projesi ve yol haritası..

27.03.2022-13:06 - (Son Güncelleme: 27.03.2022-13:06) Zil coin nedir? Ziliqa coin projesi ve yol haritası

Saniyeler içinde binlerce işlemi tamamlaması konusunda yeteneği bulunan yüksek verim sunmak adına tasarlanan ZIL coin, halka açık ve izinsiz blok zinciridir. Anlık olarak yükselme gösteren ZIL coin bir aynı şekilde anlık olarak düşme yaşayabiliyor. 

Bugünkü mevcut fiyatı ₺1,40 TRY olan  ZIL coin, 24 saat işlem hacminden ₺3.121.578.105 TRY'den görülüyor. Zilliqa'nın son işlemlerinde bir düşüş meydana geldiği gözlemlenirken anlık CoinMarketCap sıralamasında ise #48, piyasa değerinin ise ₺15.540.247.886 TRY olduğu kaydedildi. Ayrıca coinin dolaşım arzının ise 11.066.658.016 ZIL coindir ve bu rakamla maksimum seviyede yer alır.

Zil coin nedir?

Zil coin nedir?

ZIL coin, genel olarak ikinci katman ölçeklemelerde çözüm parçalamayı kullanan bir blok zinciridir. Hızlı işlem yapma yeteneği ile sorunları yine hızlı bir biçimde çözmeyi amaçlar. Platform, birçok merkezi olmayan uygulamaya ev sahipliği yaparken geçtiğimiz yıl Ekim ayından itibaren de stake etme ile verim çiftçiliğine izin verir.

Ziliqa coin projesi

Ziliqa coin projesi

Zilliqa projesi, 2017 yılının Haziran ayı öncesi üzerinde geliştirme çalışmaları başlatıldı ve Haziran ayı itibariyle resmi olarak çıkarıldı. İlk test ağına 2018 yılının Mart ayından giren Zilliqa projesi,  1 yıl gibi bir süre içinde kendi platform ana ağını başlattı.

Zilliqa'nın yerel hizmetlerinde belirteç olan ZIL coin ise genel olarak ağlarda işlemleri hızlı bir şekilde işlemek ve aynı zamanda akıllı sözleşmeleri de yürütmek için kullanılır.

National University of Singapore School of Computing'de yardımcı doçent olarak görev yapan Prateek Saxena tarafından tasarlanan Zilliqa projesi merkezdeki birkaç öğrenci projeyle ilgili 2016 yılında bir makale yayınladı.

Tamamiyle parçalanmış bir ağa sistemine dayanan Zilliqa, kendisini dünyanın ilk halka açık blok zinciri olarak var olduğunu öne sürüyor. Ağ sisteminin giderek büyümesiyle parça sayısının arttığı ve her parçalarında ayrı ayrı işlenmesinden dolayı da saniyede işlenebilecek işlem sayısının arttığının belirtildiği projede kayıtların işleme işlemlerinin tamamlanması sonrasında hemen Zilliqa blok zincirine eklendiği kaydedilir ve bunun onayı için de ek süreye ihtiyaç duymadığı ifade edilir.

Ziliqa coin yol haritası

Ziliqa coin projesi

Hem reklam, hem oyun ve eğlence hem de finansal hizmetlerde ödeme endüstrilerinin de dahil edildiği büyük ölçekli kurumsal kullanımlarda en çok tercih edilen blok zincirinin kendisine hedef olarak seçen Zilliqa, 2018 yılında aldığı pozisyon belgesi ile birlikte platformun VISA ve MasterCard gibi geleneksel olarak kullanılan merkezi alandan ödeme yöntemlerine iyi bir rakip olmayı hedeflemeye de başladı.

Zilliqa'yı geliştirmekten sorumlu şirket olan Zilliqa Research'ın ciddi anlamda ZIL rezervine sahip olduğu belirtilirken Zilliqa'nın sabit maksimum 21 milyar token arzını da elinde tuttuğu söyleniyor. 

Zilliqa projesinin blok madencilik alanından aldığı ödülü giderek düşme ivmeesine girerken tüm tokenlerin 10 yıl içerinden basılması yönünde bir tasarım yapıldığı belirtilir. Projenin teknik incelemelerinde ise tokenlerin yüzde 80 yani 16,8 milyar ZIL gibi bir miktarının ilk 4 yıl içinde, yüzde 20 yani 4,2 milyar ZIL gibi bir miktarını kalan 6 yılda çıkarması bekleniyor.

Zilliqa'nın yerel jetonu olan ZIL alımı için çeşitli büyük kripto para borsalarına giriş yapmak yeterli. Listelenen ZIL coinlerin  Binance , Huobi , Bitfinex ve Bithumb gibi para birimleri ve aynı zamanda stablecoin'ler gibi diğer kripto para birimleriyle alınıp satılabileceği ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal