Ziraat Bankası altın hesabı nedir, nasıl açılır? Ziraat Bankası altın hesabı şartları ve başvuru şartları

Türkiye’nin en köklü bankalarından birisi olan Ziraat Bankası’nda altın hesabı açmak isteyenler altın hesabının şartlarını ve başvuru şartlarını öğrenmek için internet üzerinden araştırma yapıyor. Peki Ziraat Bankası altın hesabı nedir, nasıl açılır? Konu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

28.03.2022-23:16 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-23:16) Ziraat Bankası altın hesabı nedir, nasıl açılır? Ziraat Bankası altın hesabı şartları ve başvuru şartları

Altına yatırım yapmak isteyen milyonlarca insan, Türkiye’nin en önemli bankalarından birisi olan Ziraat Bankası’nın uygulamalarından birisi olan Ziraat Bankası altın hesabını gündemlerine almış durumda. Ziraat Bankası altın hesabı hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen kişiler arama motorları üzerinden ‘’Ziraat Bankası altın hesabı nedir, nasıl açılır?’’ sorusunun yanıtlarını araştırmaya devam ediyor.

Ziraat Bankası altın hesabı nedir, nasıl açılır?

Ziraat Bankasu altın hesabı bütün bankalardan açılabilen ve gram cinsinden altın yatırımı yapılmasını sağlayan bir hesap türüdür. Bu hesaba sahip olan kişiler gram altınlarını istedikleri gibi alıp satabilmektedir.

Mevduat hesaba benzer bir hesap türü olan altın hesabı, hesap sahiplerinin sahip olduğu altının değerini ve değer kaybını onlara yansıtmaktadır. Vadeli ve vadesiz olmak üzere iki türde olan altın hesabının avantajları açılan hesap türüne göre değişmektedir. Vadesiz hesabı olan kişiler altındaki fiyat hareketlerinden doğrudan yararlanabilirken, vadeli hesabı olan kişiler ise fiyat hareketleriyle birlikte belirli bir miktar faiz kazancına sahip olabilmektedir.

Ziraat Bankası altın hesabı

Ziraat Bankası vadesiz altın hesabı nedir?

Vadesiz olarak altın hesabı açmak isteyen bu işlem için herhangi bir ek ücret ödememektedir. Vadesiz altın mevduat hesabı olan kişilerin alımı ve satımı altınların saflığına bağlıdır. Altın fiyatlarını ise uluslararası piyasalardaki USD/ONS altın fiyatları belirlemektdir. Bu fiyatlar Türkiye piyasasına USD/TL türünde etki etmektedir.

Minimum açılış bedeli 10 gram altın olan Ziraat Bankası vadesiz altın hesabında tek seferde alınabilecek gram altın tutarı ise 3000 gramdır. Vadesiz hesapta ayrıca devlet güvencesi de bulunmaktadır. Yani kişinin 200 bin TL’ye kadar olan mevduatı sigorta kapsamında güvence altındadır. Günlük altın alım satım bedelinin en  fazla 6 sefer olduğu vadesiz hesapta günde maksimum 18 bin gram altın alınabilmektedir.

Ziraat Bankası vadeli altın hesabı nedir?

Vadesiz hesaptan farklı olarak sahibine faiz kazancı fırsatını da sunan vadeli hesapta, vadesiz hesaptaki gibi 1000/1000 saflıkta işlem yapılmaktadır. Vadeli mevduat hesabında da minimum açılış tutarı 10 gramdır ve 200 bin TL’ye kadar mevduat sigorta kapsamındadır. Vadesiz hesaptan farklı olarak ise vadeli hesapların faiz tutarlarından yüzde 15 stopaj kesintisi yapılır.

Ziraat Bankası üzerinden vadeli veya vadesiz bir şekilde altın hesabı açmak isteyen kişiler dilerlerse kendilerine en yakın Ziraat Bankası şubesini ziyaret edebilir veya Ziraat Bankası’nın intenet bankacılığı ile mobil bankacılık sistemleri üzerinden başvuru işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Hesaplarını açan kişiler altın alım ve satım işlemlerini Ziraat Bankası’nın intenet bankacılığı sistemi üzerinden veya mobil bankacılık uygulaması üzerinden yapabilirler. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal