Giresun'da Kapanan 118 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Giresun'da sel ve heyelanlar sebebiyle kapanan 118 köy yolunun, yapılan faaliyetler neticesinde ulaşıma açıldığını açıkladı.

31.08.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 31.08.2020-15:52) Giresun'da Kapanan 118 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

AFAD'dan gelen yazılı açıklamada, Giresun'da müdahale ile iyileştirme etkinliklerine AFAD, jandarma, emniyet, 112, Sahil Güvenlik, Devlet Su İşleri, Karayolları, belediye, itfaiye, Türk Kızılay, Arama Kurtarma Derneği, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, İnsani Yardım Vakfı ve başka sivil toplum kuruluşu çalışanından oluşan 3 bin 627 kişilik görevli ve 1270 araç ile sürdürüldüğü aktarıldı. Faaliyetlerin arama- kurtarma, ulaşım, enerji, sağlık, hasar tespit, zarar tespit, beslenme ve psikososyal destek benzeri birçok alanda aynı zamanlı devam edildiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

'Bölgede meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle kapanan 118 köy yolu yapılan çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldı. Sel ve heyelan nedeniyle elektrikleri kesilen 70 köy ve 8 mahallede yürütülen çalışmalar sonucu tüm köy ve mahallelere elektrik verilmeye başlandı. Yağlıdere, Doğankent, Güce, Üçtepe ve Dereli’ye su verilmeye başlandı. Bölgede su verilemeyen yer kalmadı. Ekiplerin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde mahsur kalan 172 vatandaşımız kurtarıldı. Kayıp olan 5 vatandaşımızı arama çalışmaları devam ediyor.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal