22.02.2022-12:15 (Son Güncelleme:22.02.2022-12:15)


1

GİNE BİSSAU NE ZAMAN BAĞIMSIZ OLDU?

GİNE BİSSAU NE ZAMAN BAĞIMSIZ OLDU?

İlk olarak 1956 yılında Gine ve Yeşil Burun'un Bağımsızlığı İçin Afrika Partisi tarafından Portekiz Gine'sinde mücadele başlar. Gerilla saldırıları yerine kendi askeri gücünü genişletir ve Küba, Çin, Sovyet Birliği ve sol yanlısı Afrika ülkelerinden silahlar alır. Hava saldırılarından korunmak için uçaksavarları bile vardır. 1973 yılında Gine'nin büyük bir kısmını kontrol altına alırlar. Önder Cabral Ocak 1973 yılında suikasta uğrar. 24 Eylül 1973 tarihinde bağımsızlık kazanılır. Gine Bissau'yu tanıyan ilk ülke Romanya olmuştur.



2

GİNE BİSSAU COĞRAFYASI

GİNE BİSSAU COĞRAFYASI

Senegal ve Gine, Gine Bissau'nun komşularıdır. Gine Bissau'nun batısında Atlantik Okyanusu bulunmaktadır. En küçük ülkelerden biridir. Alçak ovalara sahiptir. Bol bol su ormanı bulunmaktadır. Doğu kısmı daha çok savana iklimine sahiptir. Muson yağmurlarına benzer yağmurlu döneminin yanında Sahara Çölü'nden esen rüzgarla birlikte kurak bir dönem de yaşarlar. Çölleşme, ormansızlaştırma, fazla balıkçılık Gine Bissau coğrafyasını kötü etkilemektedir.



3

GİNE BİSSAU YABAN HAYATI

GİNE BİSSAU YABAN HAYATI

Gine Bissau yaban hayatında aslan, leopar, Afrika yaban köpeği, karakulak, serval, çakal, sırtlan, şempanze, yaban domuzu en bilinen hayvan türleridir.



4

GİNE BİSSAU DİNİ

GİNE BİSSAU DİNİ

Ülkenin yüzde 50'si İslam dinine mensuptur. Yerel dinlere inananların oranı yüzde 40'tır. Diğer kısım Hristiyanlığa inanmaktadır.



5

GİNE BİSSAU BAŞKENTİ

GİNE BİSSAU BAŞKENTİ

Ülkenin başkenti Bissau'dur. 400 bine yakın nüfusu bulunmaktadır. Yer fıstığı, palmiye yağı ve kauçuk en önemli ekonomik faaliyetlerdendir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR