Gemiden denize düşen Türk kaptanın mucize kurtuluşu: İki buçuk gün sonra bulundu

Bali açıklarında QUORN adlı geminin Türk kaptanı Erhan Seçkal, Vietnam'a seyrederken birdenbire kayboldu. Gemide ve denizde yapılan aramada izine rastlanmayan Seçkal iki buçuk gün sonra balıkçılar tarafından sağ olarak bulundu.

05.05.2022-13:51 - (Son Güncelleme: 05.05.2022-15:14) Gemiden denize düşen Türk kaptanın mucize kurtuluşu: İki buçuk gün sonra bulundu

Ünlü bir şirkete ait olan Quorn isimli geminin Kaptanı Erhan Seçkal, 2 Mayıs Pazartesi günü çalıştığı gemiden denize düşmüştü.

Kaptan Erhan Seçkal’ın gemide bulunamamasının ardından durum kara ekiplerine bildirilmiş ve Erhan Seçkal’ın denize düştüğü tahmin edilen konumda arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı.

Kaptanın yakınları da Türk Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan destek isteyerek Bali’de tekrar arama kurtarma çalışmaları başlaması için talepte bulunmuş ve iki kurum tarafından çalışmaların tekrardan başlaması için girişimlerde bulunulmuştu.


Balıkçılar tarafından bulundu

Erhan Seçkal, geçtiğimiz saatlerde Bali’de balıkçılar tarafından bulundu. Seçkal, kısa sürede karaya çıkartılarak en yakın sağlık kuruluşuna gönderildi.

Özel bir haber ajansının haberi doğrultusunda, Kaptan Seçkal’ın vücudunda güneş yanıkları olduğu tedavisinin hastanede yapıldığı, güneş yanıkları dışında genel sağlık durumunun iyi olduğu ve bilincinin yerinde olduğu öğrenildi.

Erhan Seçkal’ın gemiden düştüğü anı hatırlamadığı, düştükten sonraki zamanı hatırladığı ve bir tahta parçasına tutunarak karaya çıkmaya çalıştığı ifade edildi.

Kaptan Seçkal’ın Türkiye’ye dönmesi için bölgedeki Türk Konsolosluğu’nun gerekli çalışmaları başlattığı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal