Geçmeyen Hıçkırığın Nedeni

Bazen yaşadığımız hıçkırık günlük yaşamımızı olumsuz etkiler. Bu durum cümlelerimizin devamlı bölünmesine neden olabilir. Fakat geçmeyen hıçkırığın farklı nedenleri olabilir. Uzmanlar geçmeyen hıçkırığın hafife alınmaması gerektiğini söylüyor. Detaylar haberimizde...

15.06.2020-14:38 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-14:08) Geçmeyen Hıçkırığın Nedeni

Gastroenteroloji Bölümünden Doç. Dr. Bülent Yaşar, hemen herkeste görülen hıçkırık semptomunun altında farklı hastalıkların olabileceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu.

GEÇMEYEN HIÇKIRIĞA DİKKAT

Doç. Dr. Bülent Yaşar, "Hıçkırık, göğüs ile karın boşluklarını ayıran diyafram kasının tekrarlayan, kontrolsüz kasılmaları sonucu oluşan ve uzun sürdüğünde yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyen bir semptomdur. Genellikle birkaç dakika içinde sonlanmasına rağmen bazen 48 saatten uzun sürer ki, inatçı hıçkırık adını alır" açıklamalarında bulundu.

Hıçkırığın 2 çeşidi olduğunu açıklayan Doç. Dr. Yaşar, kısa olan hıçkırığın nedenlerini hızlı yemek yeme, alkol kullanımı, baharat ve soda tüketiminin fazla olmasından kaynaklı olabileceğini açıkladı. Hıçkırığın uzun süreli olmasının nedenleri olarak da gastroenteroloji, nöroloji, göğüs hastalıkları ve kardiyoloji gibi farklı bilim dallarını ilgilendirebilen iltihap, tümör, travma ve enfeksiyon gibi sorunlar olabileceğini açıkladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal