Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

Sigaranın sağlığa zararlı bir madde olduğunu herkes biliyor. Sigaranın en önemli zararı ise akciğerlere oluyor. Bunun yanı sıra ağız sağlığını da etkileyen sigaranın neden olduğu olumsuz etkileri sizin için bir araya getirdik. İşte sigaranın ağız sağlığına neden olduğu olumsuz etkiler…

15.06.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-13:30) Ağız ve Diş Sağlığı Üzerindeki Etkisini Duyunca Bırakacaksınız!

Sigara gibi tütün ürünlerinin ağız sağlığına olumsuz bir etki yarattığını herkes biliyor. Bu sağlık sorunlarından korunmak içinse yapılması gereken ilk şey sigarayı bırakmaktır. Sigara kullanımının neden olduğu sağlık sorunlarını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…

DİŞLERİN SARARMASINA NEDEN OLUR

Sigara ve tütün ürünlerinde bulunan nikotin ve katranımsı maddeler dişlerin sararmasına neden olur. Bu renk değişimi sigaraya ne kadar maruz kalındığına bağlı olarak değişebilir. Dişlerinizi sigaradaki kimyasallara maruz bırakmak diş minesinde değiştirilemeyen koruyucu tabakanın zayıflamasına, dişlerin hassas hale gelmesine ve lekelerin dişlerin derin tabakasına kadar ulaşmasına neden olur.

DİŞLERİN ÇÜRÜMESİNE NEDEN OLUR

Tütün ürünlerinin içeriğinde bulunan kimyasallar dişin koruyucu minesini zayıflattığı için dişler bakterilere, asitlere ve diğer yıkıcı ajanlara karşı zayıf hale gelir. Savunma kalkanı zayıf düşen dişlerin çürümesi de daha kolay bir hale gelir.

DİŞ ETİ HASTALIKLARI

Sigara içmek kandaki oksijen seviyesinin azalmasına neden olur. Azalan oksijen seviyesi ise bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu gibi ağız içi enfeksiyonlarına karşı savunmasız hale gelmesine yol açar. Bu şekilde savunmasız kalan diş ve dişetlerinin sağlığı ise tehdit altındadır. Çalışmalar sigara içen kişilerin içmeyenlere oranla diş ve diş eti hastalıklarından etkilenme olasılığının iki kat daha fazla olduğunu ortaya koymuştur.

AĞIZ KANSERLERİ

Sigara, pipo gibi tütün ürünlerinin yüksek oranda ağız kanserlerine sebep olduğu saptanmıştır. Tütün ürünlerin içindeki 7000 den fazla kimyasal maddelerin kansere sebep olduğu bilinmektedir.

DİŞ HASSASİYETİ

Sigara içen kişilerin diş minesi zayıfladığı için kolaylıkla hasara uğrar. Hasara uğrayan diş minesi ise sıcağa ve soğuğa karşı hassasiyet göstermeye başlar.

Sigara kullanan kişilere özgü diş macunları ve ağız gargaraları vardır. Ancak bunlar sigaranın verdiği hasara karşı nerdeyse etkisizdirler. Sigara ve tütün kullanan kişilerin ağız sağlıklarıyla yakından ilgilenmek için düzenli olarak diş hekimini ziyaret etmeleri gerekir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal