Geçişlerde yeni sistem: OGS cihazları artık kullanılamayacak!

Ülkemizde otomatik geçiş sistemi (OGS) kullanımı bugün itibariyle kaldırıldı. 31 Mart'a kadar kapatılmamış olan OGS cihazlarının kullanımı ise iptal edildi.

01.04.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-10:23) Geçişlerde yeni sistem: OGS cihazları artık kullanılamayacak!

Türkiye'de 1,2 milyon OGS, 15,8 milyon da HGS kullanıcısı olacak şekilde 17 milyon abone yer alıyorken, geçtiğimiz sene gişelerde HGS'den 563,1 milyon, OGS'den ise 71,6 milyon geçişin gerçekleştiği açıklandı.

Öncelikle daha iyi bir hizmet sunabilmek adına 31 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde iki ayrı geçiş sistemi yerine yalnızca tek geçiş sisteminin kullanılmasına karar verilerek söz konusu uygulama başlatıldı. Bu uygulama sayesinde hem iş yükünün giderek azalması hem de verimliliğin artırılması hedefleniyor.

 Eski cihazlar iptal edildi

Bu bağlamda OGS cihazına sahip olan araç sürücülerine, ilişkili bankalar aracılığıyla ücretsiz HGS etiketi verilerek hesaplarının HGS'ye dönüştürülmesi sağlanıyor. OGS cihazının iptal edilmesinden önce yapılan ve eğer henüz tahsil edilmemiş geçiş ücreti bulunuyorsa, bu miktar kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil edilecek. Bu işlemden sonra da OGS hesabında hala para bulunması durumunda vatandaşın ilgili kredi kartına veya banka hesabına iade edilecek. Bu bağlamda 31 Mart 20222 düne kadar kapatılmamış olan OGS cihazları varsa artık o cihazlar iptal edilmiş durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal