OGS HGS değişimi nasıl yapılır? OGS için işlem yapmaya gerek var mı? OGS 31 Mart'ta kullanımdan kalkıyor!

Köprülerde ve otoyol geçişleri sırasında kullanılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) 31 Mart tarihinde tamamen kaldırılıyor. Alınan karar gereği sürücüler OGS'nin yerine diğer bir geçil sistemi olan HGS’yi kullanmaya başlayacaklar. Konuya ilişkin yapılan duyurunun ardında OGS sistemini HGS ile değiştirmek isteyen sürücüler ise 'OGS HGS değişimi nasıl yapılır?' sorusunun yanıtını aramaya başladılar.

13.03.2022-12:25 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-12:56)

Karayolları genel Müdürlüğü tarafından alınan bir karar gereği tüm otoyol ve köprü geçişleri sorasında kullanılan OGS sistemi tamamen kaldırıldı. Sürücüler 31 Mart tarihinden itibaren geçiş ücretlerini yalnızca HGS istemiyle yapacaklar. Alınan kararın hemen ardından ise yaklaşık 1.2 milyon sürücü tarafından kullanılan OGS cihaz teminlerinde ödenen depozitoları ve aynı zamanda güvence bedelleri gündeme geldi. 

OGS HGS değişimi nasıl yapılır?

OGS HGS değişimi nasıl yapılır?

OGS sistemine sahip araç sahipleri, söz konusu depozito ve güvence bedellerinin yanı sıra ise HGS'ye nasıl geçiş yapılması gerektiği konusunda da araştırma yapmaya başladı. Araç sahiplerinin söz konusu taleplerine yanıt veren Karayolları Genel Müdürlüğü ise OGS etiketine sahip araçların sahiplerinin OGS cihazını aldıkları bankaya giderek onun yerine ücretsiz olarak HGS etiketini alabileceklerini ve hesaplarının da yine ücretsiz bir şekilde HGS hesaplarına dönüştürüleceğini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal