Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Geçici Vergi Ne Demek

Yeni yükselmiş ve yeni gelişmeye girmiş kurumların karşılaştığı geçici vergi kafalarda soru işareti bırakıyor. Peki geçici vergi ne demek ne anlama geliyor işte tüm soruların cevapları.

11.05.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-14:14) Geçici Vergi Ne Demek

Geçici vergi kısa bir şekilde anlatmak gerekirse peşin bir şekilde önden ödenen vergi anlamına gelir. Geçici vergi ticari kazanç sahiplerinin cari vergilendirme dönemlerinde 3 aylık toplam geliri üzerinde peşin olarak ödediği vergiye denir.  

GEÇİCİ VERGİYİ KİM ÖDER

Bir çok işletmeci ve bir çok ticari ortaklığın bulunduğu günümüzde geçici vergi ne demek diyen şirketlerden biride siz seniz tabii ki sizde merak ediyorsunuz acaba bizde geçici vergi ödeyecek miyiz diye?

Ticari kazanç sahipleri öder fakat basit usulde vergilendirilen ticari kazanç sahipleri muaftır. Ayrıca serbest meslek erbabı olan kişilerde geçici vergi meselesinde zorunlulukları vardır.

Kollektif şirketler ve adi ortaklıklar geçici vergi ödemek zorundadırlar. Aynı zamanda da komandit şirketlerde geçici vergi mükellefi şirketler klasmanına girerler

HANGİ KAZANÇ TÜRLERİ GEÇİCİ VERGİ’DEN MUAF OLUR

Geçici verginin ne olduğunu öğrenen mükellefler de hangi sektörlerde ticaret yapanların bu vergiden muaf olacakları konusunda kafaları karışmış durumda peki geçici vergiden hangi türde kazanç elde edilenler bu kapsama dahil olmaz diyorsanız bu kazanç türlerinden Zirai kazançlar en önde gelir  menkul ve gayrimenkul sermaye kazançları da bu kapsamda yer almaz,

GEÇİCİ VERGİ DÖNEMLERİ VAR MIDIR?

Tabii ki her vergi dönemi olduğu gibi geçici vergi dönemleri de vardır e bu dönemler 1. Dönem 2. Dönem 3. Dönem ve son olraka ta 4. Dönem şeklindedir

1.Dönem Ocak Şubat ve Mart ayları 2. Dönem Nisan Mayıs ve Haziran ayları 3. Dönem Temmuz Ağustos ve Eylül ayları son olarak ta 4. Dönem Ekim Kasım ve Aralık aylarını kapsamaktadır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;