Gazze açlıkla mücadele ediyor: Hamas BM'ye isyan etti

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 13 çocuk açlıktan yaşamını yitirdi. Hamas, konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar...

01.03.2024-19:50 - (Son Güncelleme: 01.03.2024-19:50)

7 Ekim’den süregelen İsrail- Gazze savaşında binlerce Filistinli kadın ve çocuk ya öldürülüyor ya da bulaşıcı hastalıklardan hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz günlerde Gazze Şeridi’nin kuzeyinde açlıktan ölen çocukların sayısı 13’e yükselmesinin arından Hamas resmen isyan etti.

“Bu başarısızlığın ilanı”

Hamas Sağlık Bakanlığının, Gazze ve kuzeydeki diğer kentlerde yaklaşık 13 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından açıklama yaptı. Çocukların açlıktan ölmesinin, Birleşmiş Milletler (BM) ile uluslararası toplumun, "çocukları açlıktan koruma görevindeki başarısızlığının ilanı" olduğu kaydedilirken "Bu, insanlığın alnına çalınan bir utanç lekesidir ve modern çağda gerçekleşen tehlikeli bir emsaldir." ifadesi kullanıldı. Açıklamanın devamında BM ile uluslararası yardım kuruluşlarına başta kuzeydekiler olmak üzere Gazze'deki siviller ile çocukları kurtarmak için acilen harekete geçme çağrısı yapıldı. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal