Galatasaray'ın yeni transferi Sergio Oliveira istatistikleriyle dikkat çekti!

Galatasaray'ın kadrosuna kattığı ve 4 yıllık sözleşme imzaladığı merkez orta saha oyuncusu Sergio Oliveira'nın ortaya çıkan istatistikleri oldukça ilgi çekti. Oyuncunun en önemli özelliklerinden birisinin zor sakatlanması olarak görülmekte.

10.07.2022-09:02 - (Son Güncelleme: 10.07.2022-09:11)

Galatasaray kadrosuna Sergio Oliveira'yı katarak transferde büyük ses getirdi. Portekizli orta saha ile 4 yıllık sözleşmeye imza atıldı. Oyuncuyla yapılan anlaşma büyük ses getirirken futbolcunun kontrollerinde ortaya çıkan sonuçlar oldukça ilgi çekti.

Formuyla göze çarptı

Futbolcu çok sık sakatlanan bir oyuncu değil. Ayrıca son 8 sezonda sadece 7 kez sakatlık yaşadı. Geçen sezon ise sadece 2 karşılaşmada topuğunda yaşadığı ağrı nedeniyle görev almadı. 8 sezonluk üst düzey kariyeri boyunca ise sakatlık nedeniyle kaçırdığı karşılaşma sayısı sadece 30 oldu. Futbolcunun 2020-21 sezonu bitiminde değeri Transfermarkt verilerine göre 19 milyon euro oldu. Portekizli oyuncu kariyerindeki en yüksek değere ulaştı.


Yaptığı açıklamalar ilgi çekti

Diğer yandan futbolcu imzası sonrası GS TV'ye dikkat çeken açıklamalar verdi. Oyuncu yaptığı açıklamada, 'Galatasaray ailesinin bir parçası olacağım için mutlu ve gururluyum. Başkanımıza ve bu transferin gerçekleşmesi için çaba harcayan herkese teşekkür ederim. İnanılmaz bir taraftarı var. Bu stadın müthiş bir atmosferi var. Bu stadın sıcaklığını hissetmek için sabırsızlıkla bekliyorum. Galatasaray büyük bir takım, Avrupa Fatihi olarak anılıyor. Kanımın son damlasına kadar şampiyonluk için mücadele edeceğim.' şeklinde açıklamalara yer verdi.

Takıma katılması büyük ses getirdi

Yıldız oyuncunun Galatasaray'a katılması gerek Türk futbolunda gerek yurt dışında oldukça büyük ses getirdi. Futbolcunun sarı kırmızılılarda yeni sezonda nasıl bir performans sergileyeceği ise çok büyük merak konusu haline geldi.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal