Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Selçuk Kavaloğlu Haber365'e verdiği özel röportajda hem kendisi hakkında ortaya atılan iddialar hem de kulübün geleceği hakkında konuştu

Sarıyer Spor Kulübü'nün yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu, Haber365 Spor'a verdiği röportajla büyük ses getirdi. Sarıyer'de kulüpte son 10 yıldır devam eden sistemin değişimi, kulübün önümüzdeki sezonki hedefleri ve hakkında ortaya atılan çeşitli iddialar hakkında söylediği sözlerle gündeme bomba gibi düştü...

09.07.2022-18:04 - (Son Güncelleme: 11.07.2022-08:57) Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Selçuk Kavaloğlu Haber365'e verdiği özel röportajda hem kendisi hakkında ortaya atılan iddialar hem de kulübün geleceği hakkında konuştu

TFF 2. Lig ekiplerinden Sarıyer Spor Kulübü, Türk futbol tarihinin en köklü camialarından biri olmasına rağmen senelerdir alt liglerde olması nedeniyle futbolun kanayan yaralarından birisi haline gelmişti. Geçtiğimiz haftalarda kulüpte 10 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Saffet Akkoyun'un görevinden ayrılmasıyla birlikte kulübün yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu olmuştu. 

Selçuk Kavaloğlu'nun Sarıyer Spor Kulübü'ne başkanlığa gelmesiyle birlikte kendisi ile ilgili olarak ortaya ağır eleştiriler atılmışken, Haber 365 Spor Direktörü Serkan Morova, Başkan Kavaloğlu ile özel bir röportaj yaparak hem kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar, hem de Sarıyer Spor Kulübü'nün merakla beklenen geleceği ile ilgili olarak merak edilen tüm konulara açıklık getirdi.

Sarıyer Spor Kulübü'nün yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu, Haber 365'e verdiği özel röportajda ;

1- Sarıyer Spor Kulübü'nde uzun süredir aynı düzen devam ediyordu. Öncelikle şunu sormak istiyorum, Sarıyer Spor Kulübü'nde bu düzen nasıl değişti?

Aslında güzel bir soru, kimse de böyle bir soru sormamıştı. Düzeni değiştirmek için en az 5 senedir altyapı çalışmaları yapıyorduk ama asla kulübümüze zarar verecek, kulübümüzün ismine leke sürecek bir oluşum içerisinde olmadık. Hep eleştirdik, insanları doğru yola sevk etmeye çalıştık. Bazen doğru yola sevk edemedik, kulüp ceremesini çekti. Bazen doğru yola sevk ettik kulüp kötü duruma düşmekten kurtuldu. Bunun canlı örneğini de bu sene yaşadık. Yerinde nokta atışları yapılmasaydı kulübümüzün küme düşme tehlikesi vardı ama hep birlikte bizzat şahit olduğum, Ekrem hocamızın, kulüp müdürümüz Şeref hoca da dahil olmak üzere bu zamana kadar çok mütevazi oldum ama artık olmayacağım. Ben de dahil olmak üzere geçen sezon kulübümüzün küme düşmemesi için geçen sezon elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu sürecin ardından Başkan Saffet Akkoyun, her kongre öncesinde yaptığı gibi aday olmayacağını söyledi. Hatta benim ısrarla 'Sayın başkanım böyle bir açıklama yapmayın. Çünkü sizin aday olmayacağım dedikten sonra aday olacağınızı tüm Sarıyer biliyor. Yapmayın ortalığı da germeyelim' demiş olmama rağmen kendisi ısrarla bu açıklamaları yaptı. Ben de şahidim kendisi çok yoruldu, sağlık açısından da madden de çok yoruldu. Saffet Akkoyun'u üzdük. Israrla aday olmayacağını söyleyince uzun bir süre bekledik. Kimse aday olarak çıkmadı. Kulübün kayyuma gitmemesi için Saffet Akkoyun sağ olsun iyi bir strateji ile Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı ve eski listesini sürdü. Onun üstüne bizde sayın Akkoyun'un kararlı olduğunu görünce liste çalışmalarına başladık. İnce eleyerek sık dokuduk. Büyüklerimizden sözler aldık ama tutulacak sözler vaatler değil. Yönetimimize katmak istediğimiz arkadaşlarda vizyonu ön planda tuttuk ardından maddiyat kısmına baktık. Kısa bir süre içerisinde yönetimimizi oluşturduk. Saffet Akkoyun'a da gittik. Bizim böyle bir listemiz var ve biz buraya gireceğiz, kaybederiz kazanırız bu sorun değil dedik. Selçuk Kavaloğlu olarak Sarıyer Spor Kulübü tarihinde bir devrim yaptığımı düşünüyorum. Bundan sonra hiçbir kulüp başkanı 'Buraya benden başka bir aday çıkmıyor bu yüzden de ben çıktım' diyemeyecek. Çünkü herkes görecek ki köyün içinden köyün bir çocuğu çıkar, ben bu kulübün başkan adayıyım diyerek kulübe sahip çıkar. 


2- Sarıyer Spor Kulübü başkanlığına geldikten sonra karşılaştığınız ilk sorunlar nelerdi?

Kulübümüzün senelerdir süre gelen bir sıkıntısı vardı. Hantallaşmış bir yapı var. İnsanlar için sadece Sarıyer Spor Kulübü demek Pazar ya da Cumartesi günü stadyumda yapılan maç demek olmuştu. Bunun dışında Sarıyer Spor Kulübü'nün zerre kadar bir faaliyeti olmadı. Ne hiç bir girişim oldu ne de vizyonel bir çalışma oldu. Bizim şu an görevlendirdiğimiz arkadaşlar gerekli çalışmaları yapıyor, ben de kulüp başkanı olarak kulübün vizyonunu arttırmak adına devlet büyükleriyle, iş adamlarıyla yakın zamanda bütün Sarıyer de görecek Belediye Başkanıyla da görüşeceğim. Bu insanlarla irtibata geçiyoruz. Bayramdan sonra da Allah nasip ederse Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret edeceğiz. Onun da desteklerini isteyeceğiz. Bunları düzene koymak, yoluna koymak, kulübe vizyon katmak aslında çok basit bir olay. Dışarıda söylenildiği gibi bizim kucağımıza bir ateş topu attılar ama güzel tarafı şu bu ateş topu bizi yakmıyor. Kucağımızda var bunu da biliyoruz ama zerre kadar da bir acı hissetmiyoruz. Çünkü bu işlerde herkesin mağlumu önemli olan maddiyattır, bizim maddiyat sorunumuz yok. Allah'a şükür destekleyenimiz çok. Sarıyer Spor Kulübü'nü sevip, kulübün bir yerlere gelmesini isteyen çok. Bu insanlar genellikle de iş adamları, bürokratlar... Sarıyerliler görecek ki eğer istenirse kulübün markası için her türlü rahatlık sağlanır. Şimdi insanlar da bu rahatlığı sağlayabilmek adına bize destek oluyorlar. 

3- Sarıyer camiasında çok fazla kişinin küstürüldüğü konuşuluyor? Sizce böyle bir durum var mı? Eğer varsa da siz camianın küstürdüğü bu kişileri kazanmak için neler yapacaksınız?

Çok doğru bir tespit olduğunu düşünüyorum. Biz Sarıyer Spor Kulübü olarak biz çok uzun bir süre bunu yaptık. İnsanların kapısını çalmadık. İnsanlara ulaşamadık. Bir hatır soramadık, bir tebrik de bulunamadık. Bir doğum gününde arayamayıp, cenazesinde yanında olamadık. Siz insanların yanında olmazsanız o insanlar sizin yanınızda olmazlar. Kulüpçülük böyledir. Sarıyer Spor Kulübü'nde ne yazık ki Saffet Akkoyun çok yalnız kaldığı için bunları yapamadı. Başkanında sadece göreve değildir bu işler... Şu an ben kendimi bu olayı görev olarak gördüysem bu benim hem kendi karakterim hem de çevremle alakalıdır. Ben devletin de kapısını çalarım, özel sektörün de kapısını çalarım. Çünkü ben Sarıyer Spor Kulübü'nün başkanıyım. Şimdi biz bu durumla ilgili neler yapacağız söyleyelim. Biz kulübün başına geçmemizin ardından insanların kapısını çalmaya başladık. İnsanlar bizi büyük bir teveccüh ile karşıladılar. Şu söz de ciğerime işlemiştir 'Senelerdir Sarıyer Spor Kulübü'nden bize gelen bir Allah'ın kulu olmadı...' Bu gittiğimiz çaldığımız kapılar da bize küçük desteklerde bulunacak insanlar değil. Büyük desteklerde bulunmayı taahhüt eden insanlar. Şöyle söyleyeyim alt limit 1 Milyon koyuyorum ve 1 Milyon'u da paradan saymıyorum. Şimdi birileri diyecek ki Selçuk Kavaloğlu yine yukardan esiyor. Aha esiyorum. 1 Milyon gibi küçük paraları konuşmak için ben kapı çalmam. Benim adım Selçuk Kavaloğlu benim kapım 5 Milyon'dan başlar. Bugün bir kapı çaldık 7 Milyon peşin 3 Milyon taksitle toplamda 10 Milyon. Varsa 7 Milyon peşin yerine 17 Milyon peşin bulabilecek olan bir babayiğit, bir köyün çocuğu, bir bürokrat, bir iş adamı buradan da söylüyorum yarın sabah istifamı masanın üstüne koyarım. Yeter ki benim kulübüm parayı bulsun, benim kulübüm vizyonuna sahip olsun, benim kulübüm ruhuna geri dönsün. Sarıyer Spor Kulübü başkanı olarak futbolcumuz giyeceği iç çamaşırından, yöneticimin giyeceği takım elbiseye kadar her şey beni ilgilendirir. Çünkü buradaki artı da eksi de bana yazar. Benim yönetim kurulumda 14 kişi var. Yapacakları bir yanlış burada beni bağlar. Bu yüzden hep hassas davrandık, doğru insanları alalım dedik. Pazar günü kongremiz varken biz Cumartesi günü 3 kişiyi ki bunlar da 20-25 Milyon verecek insanlardı listemizden çıkardık. İyi insanlardı ancak Sarıyer'e vakit ayıramayacakları için listemizden çıkardık. Bize sırf para lazım değil, ben parayı bulurum. İnadına söylüyorum bunu ben parayı bulurum benim soyadım Kavaloğlu. Vizyoner adam bulmak zordur, zorlanır çoğu insan. Onun için bir kulüpte bunlar önemli şeyler, kaliteli insanlarla çalışacaksın. Şöyle bir örnek vereyim. Markette peçete satıyorlar, paketi 10 liraya da 75 liraya da peçete var. Ben ağzımı 15 liralık peçeteyle silmem. Benim ağzım değerli. Mecazi anlamda söylüyorum, mesajı alan alsın. 

4- Sarıyer Spor Kulübü'nün önümüzdeki sezonda hedefi ne olacak? Tecrübeli bir kadro mu kurulacak yoksa bir gençleştirme, altyapı, tesisleşme gibi bir proje mi başlatılacak?

Adamsan bu saydığın işlerin hepsini yaparsın. Adamsan ne demek? Sen bu işe iyi niyetle soyunursan, kendine bir hedef belirlersen ve doğru insanlarla yürür, doğru hamleler yaparsan bunların hepsini yaparsın. Biz bu işe soyunduğumuz zaman projemiz vardı. Stat inşaatımız başladı. Bu takıma bir de kamp tesisi kazandıralım. Devletimizden Allah razı olsun stadımızı yapıyor. Bir de kamp tesisi kazandırmaya çalışacağız inşallah projemizde o da var. Bu sene biz ortalarda seyredelim ufak bir bütçeyle yürüyelim diyorduk ama... Herkesin bir oyunu var, en son oyunu Allah oynar! Kalbinizde kötülük varsa, birilerine hainlik yapmayı düşünüyorsanız. Yarası olan gocunsun! Mesajı alan alsın... Allah ayaklarınızı birbirine dolaştırır, dolaştırdı da... Bizim en büyük destekçimiz, bize yardım edecek, umduğumuz dua ettiğimiz Allah. Bu kongre süreci boyunca Allah yanımızda oldu. Biz dedik ki ortalarda kalalım ama Allah öyle bir kapılar açtı ki bize, dedik ki bizim ortalarda kalmamıza gerek yok. Yönetim kurulu arkadaşlarımız 'Başkanım bize başarısızlığın B'sini orta sıraların O'sunun harfini bile söyleme' dediler. Dün çok güzel gelişmeler oldu. Futbol Şube Sorumlumuz bana dedi ki 'Başkanım müsade edersen transfer bütçesine bir 5 Milyon daha koymak istiyorum bir 5 Milyon daha hesapladığımız rakamların üstüne koyduk. Borçlanmak anlamında asla değil, paramıza göre hareket edeceğiz. Teknik direktör problemimizi de çözüyoruz. Sportif direktör olarak Türkiye'de kendini kanıtlamış Yakup Ateş ile anlaştık. İddialı olabilir mi bilmem. Bazıları arkadaş gaza gelmiştir diyebilir. Kendini Real Madrid'in başkanı sanıyor diyenler bile olacaktır. Biz bu sene ligde vura vura geleceğiz inşallah. Tesisleşeceğiz, altyapıya önem vereceğiz. Altyapıdan önce hedefim, imkanı olamayıp da altyapıya gelmek isteyen çocuklarımızı kazanabilmek. Bu projeyi de sadece Sarıyer merkez mahallesinde değil, bütün Sarıyer'i kapsayarak yapacağız. Devletimizden de Allah razı olsun bu konuda bize yardım edeceklerinden gram şüphem yok. Çocuklarımız kucaklayacağız çünkü kucaklamadığımız her çocuk, sokağa atılmış her çocuk uyuşturucuya kurban verilmiş bir çocuktur. Burada da yarın öbür gün ben öldüğüm zaman Allah beni karşısına çıkarırsa diyeceğim ki ben bu kadar çocuğu şuradan kurtardım...


5- Önümüzdeki sezonda Sarıyer Spor Kulübü ürün satışı konusunda nasıl hamleler yapacak?

Sarıyer Store'u ukalalık olur arkadaşlarımızla birlikte açtık. Yok ya ne ukalalık olursa olsun ben gerekli mütevaziliğimi gösterdim. Store konusundaki emeğimi herkes bilir benim. Biz Store'u açtık sonra uzun zaman da kapalı aldık. Sarıyer Store'u birazcık ürün alıp oraya koyup ayakta tutamadılar. Biz ne yaptık? 33 saniyede Sarıyer Store problemini çözdüm. Yeni çalışacağımız firmayı buraya çağırdım, numunelerini getirdiler. Bu arada yeni formalarımız da lacivert beyaz olacak. Firmaya bizle çalışmak istiyor musunuz diye sordum. Evet başkanım dediler. Dedim ki Sarıyer Store'u dolduracaksınız. Ürün satıldıkça kulüp size parasını ödeyecek. Kabul ediyorsanız ürünlere bakalım dedim. Ne demek başımızın üstünde yeriniz var diyerek kabul ettiler. Şimdi kısa bir süre içerisinde Sarıyer Store'u dolu bir şekilde açacağız. Bu kadar basit bir konuyu orda benim için kan ağlıyor, Sarıyer Spor Kulübü'nün mağazası orada kapalı duruyor. Sarıyer Kulübü'nün mağazasını orada kimsenin kapalı tutmaya hakkı yok. Ayıptır, bu yapılan ayıptır. Bütün emekleri için herkese teşekkür ediyorum ama Sarıyer Store konusu büyük bir ayıptır. Bundan sonra Allah nasip kısmet ederse bu konudaki vizyonumuzu tüm Sarıyer görecek... Sarıyer Spor Kulübü'nün ürünlerine bundan sonra sadece burada yaşayan Sarıyer halkı değil, tüm futbolseverler ulaşabilecek...

6- Sarıyer'in önümüzdeki sezondaki hedefleri nelerdir?

Sarıyer'de şu anda köyün çocukları tesislerden önce bu kulübün hak ettiği yerlere gelmesini bekliyor. Ben bunu çok bilen, yaşayan biri olduğum için kendimize hedef koyduk. Biz bu sene Allah nasip ederse vura vura geleceğiz. İddialı bir söylemde daha bulunacağım, futboldur bu neyin ne olacağı belli olmaz ama Allah bir zeval vermezse uzun bir süre ligde namağlup olarak gitmeyi hedefliyoruz. Sarıyer buna aç, Sarıyerli bunu hak ediyor. Biz deplasmanlara gittiğimiz zaman inanır mısınız esnaf sokakta 'Ooo Sarıyer Spor Kulübü geldi' diyor. Biz Sarıyer'e döndüğümüzde ise aynı şeyi söyleyemiyoruz. Biz bunu başaracağız. Hedef Sarıyer Spor Kulübü için yukarısı... 


Sarıyer Spor Kulübü'nün yeni başkanı Selçuk Kavaloğlu, gerçekleştirilen röportajın ardından şu ifadeleri kullandı ;

'Sarıyer artık para için çırpınmayacak!'

Sarıyer Spor Kulübü seneye Allah nasip kısmet ederse para için çırpınmayacak. Sarıyer geliri olan bir kulüp olacak en kısa süre içerisinde. Bu sene olur, önümüzdeki sene olur ama biz bunu başaracağız. Kulübe yapacağımız en önemli hizmet bu olacak. Sarıyer halkı da bunu görecek. Artık her sene bu sene kaç para lazım, bütçemiz ne olacak gibi sorular olmayacak. 

'82. Yılında 82 Ruhu Geliyoruz!'

Bayramdan sonra Allah nasip ederse Sarıyer'i bayraklarla donatacağız. Rumeli Hisarı'ndan Sarıyer merkeze kadar bayraklarla donatacağız. Bayrakların üzerinde de '82. Yılında 82 Ruhu Geliyoruz!' yazacak. Bu organizasyon normal şartlarda olsa kulübe bir külfet getirir ama bunu Sarıyer'in esnaflarına giderek çözeceğiz. Bu bayraklar için esnaflarımıza söyleyeceğiz ki bu bayraklar sizin.

'Sarıyer halkını kulübe üye yapmak için harekete geçtik'

Şunun da müjdesini vermek istiyorum. Bayramdan sonra 4-5 kişilik bir ekip sokaklara çıkıyor. Sarıyer Spor Kulübü'ne üye kazandırmak, bütün dükkanlara Sarıyer logosunu yapıştırmak için. Üye aidatlarından bir beklentimiz olduğu için bunu yapmıyoruz. Her Sarıyerlinin kulübe olan bağlılığını arttırmak için bunu yapacağız. Bu bize manevi yönde çok büyük bir katkı sağlayacak.

Başkan Selçuk Kavaloğlu kendisi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi!

Sarıyer Spor Kulübü için Google amcada bazı atıp tutan vatandaşlar var. Selçuk Kavaloğlu'nun parası için atıp tutanlar... Selçuk Kavaloğlu olarak şunu söyliyim ben bu zamana kadar hiçbir Allah'ın kuluna saygısızlık yapmamış bir vatandaşım. Bunu da bütün Sarıyerli bilir. İşte şimdi bir saygısızlık yapıyorum. O Selçuk Kavaloğlu'nun parasından bahseden vatandaşları oturduğu mekandan, giydiği iç çamaşırına kadar satın alır Selçuk Kavaloğlu! Herkes haddini bilecek, herkes oturup bir düşünecek... Selçuk Kavaloğlu bu insanlara cevap vermez çünkü onlar benim ligimin insanı değiller. Ben Süper Lig'de oynuyorsam o insanlar Bal Ligi'nde oynuyorlar...

Serkan Morova - ÖZEL RÖPORTAJ

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal