Galatasaray’da şok Muslera kararı: Takımdan ayrılacak mı?

Bu sezon 24. şampiyonluğu yakalamak isteyen Galatasaray’da efsaneler arassında yer alan kaleci Fernando Muslera’nın geleceği merak konusu oldu. Sözleşmesi 2024’te bitecek olan Uruguaylı eldivenin sezon sonu takımdan ayrılıp ayrılmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

14.09.2023-10:34 - (Son Güncelleme: 14.09.2023-17:16)

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk hedefleyen Galatasaray’da önemli gelişmeler yaşanıyor. Sarı kırmızılılarda pek çok şampiyonlukta kilit rol üstlenen 36 yaşındaki kaleci Fernando Muslera ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı konusunda araştırmalar sürüyor.

Takımdan ayrılacak mı?

12 sezondur Galatasaray kalesini koruyan Uruguaylı eldivenle ilgili dikkat çeken bir karar alındı. 

Takvim'in haberine göre; Yönetimin, Galatasaray ile olan kontratı 2024 yılında sona erecek olan ve yolların ayrılacağı iddia edilen 36 yaşındaki Uruguaylı eldivenin gösterdiği performans sonrası yeni kontrat imzalama kararı aldığı öğrenildi.

Muslera Takımdan Ayrılacak Mı

Yeni kontrat önerildi

Tecrübeli file bekçisi ile devre arasında masaya oturacak yönetimin Muslera ile 1+1 yıllık yeni sözleşme imzalayacağı ifade edildi.

Uruguaylı kalecinin yıllık 2,5 milyon Euro olan maaşının da daha düşük bir seviyeye çekileceği belirtildi.

Bu sezon Galatasaray'la Trendyol Süper Lig'de çıktığı 3 maçta da kalesini gole kapatan Muslera, Sarı-Kırmızılı takımın Devler Ligi'nde gruplara kalmasında da önemli rol oynamıştı.

Muslera Galatasaray kariyerinde 6 Süper Lig, 5 Süper Kupa ve 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli kalecinin bu sezon da Galatasaray'ın lig ve Avrupa'da önemli kozlarından biri olacağı kesin.

Volkan Demirel’den Muslera sözleri

Uzun süre Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde karşılaştıkları mevkidaşı Fernando Muslera'nın kendisinden daha iyi bir kaleci olduğunu söyleyen Volkan Demirel, Muslera'nın Galatasaray'da jübile yapmasını istediğini ifade etti:

"Muslera benden daha iyi kaleci. Galatasaray'ın değeri. Gitmesi herkesi üzer. Ben kalması ve Galatasaray'da jübile yapması gerektiğini düşünüyorum.

Galatasaray ise Okan hocanın doğru planlamasıyla şampiyon oldu. Okan hoca bu oyuncu grubunu iyi yönetti ve liderlik yaptı. Oyuncuları kendine inandırmış ve bence en büyük özelliği de bu."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal