Ekrem İmamoğlu sessizliğini koruyor: Yasak inşaat devam ediyor

Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’nun İstanbul Sarıyer’de inşaatına izinsiz devam ettiği villa inşaatı, yıkım kararına rağmen sürüyor.

14.09.2023-10:20 - (Son Güncelleme: 14.09.2023-17:15) Ekrem İmamoğlu sessizliğini koruyor: Yasak inşaat devam ediyor

Cafer Mahiroğlu’nun İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan boğaz manzaralı villasının inşaatı sürüyor. Villanın etrafını tamamen kapattıran Mahiroğlu, çatı katını da tamamlarken önceki akşam saatlerce mikserler villaya beton döktü.

Halk TV patronu inşaata devam ediyor

Sabah’ta yer alan habere göre; Okulların açılmasıyla erken saatte uyumak için yataklarına giden çocuklar inşaat çalışmaları nedeniyle uyuyamadı. Çevre sakinlerinin şikâyetine de aldırış etmeyen Mahiroğlu, kaçak yapılaşmayı bir an önce bitirmek için elinden geleni yapıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül'de villadaki kaçak yapılaşmayı tutanak altına almış, Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak kaçağın yıkılması gerektiğini belirtmişti.

Cafer Mahiroğlu Villa

Şikayetlere rağmen devam ediyor

Ancak bakanlık yazısına rağmen İBB yönetimi herhangi bir işlem gerçekleştirmedi. Bunu fırsat bilen Halk TV patronu, tüm şikâyetlere rağmen bildiğini okumaktan geri durmuyor.

Kaçak yapılaşmaya yönelik ısrarlı takibini sürdüren SABAH drone'u villanın son durumunu da görüntüledi. Önceki gün bütün gün devam eden çalışmalarda Mahiroğlu, çatı kısmını da kapattı.

Akşam üzeri ise saatlerce beton döktüren Mahiroğlu, özellikle sabah okula gidecek çocuklu ailelerde büyük rahatsızlık yarattı.

Saatlerce mikserin beton dökmesini dinledik

Mahalle sakinlerinden M.B., "Akşam hava kararmış olmasına ve saat 20.00'yi geçmiş olmasına rağmen burada saatlerce mikserlerin beton dökmesini dinledik.

Gündüz çekiç sesleri akşam beton mikserlerinin sesleri... İnsanlar, burada kendi evlerine bir çivi dahi çaksa hemen gelip inceleme başlatan İBB Boğaziçi Müdürlüğü ekipleri neden Halk TV patronuna ses çıkarmıyor?

Burada kaçak çalışma var ve herkes de bunu biliyor. Söz konusu kişi yıllardır bunu hep yapıyor.

Okullar açıldı. Çocuklar akşamları sesten uyuyamıyor" diye tepki gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal