Atina’daki kanlı infazda kritik detaylar: Öldürülen Türklerin telefonundaki o mesaj dikkat çekti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yer alan banliyösünde 6 kişinin öldürülmesiyle ilgili silahlı saldırı hakkında Fransa’da önemli bir detay ortaya çıkarıldı. Buna göre Atina'da infaz edilen ve çete lideri Barış Boyun'un adamları olduğu öğrenilen 6 kişinin Fransız pasaportlarıyla İtalya'ya Barış Boyun'un yanına gitmeyi planladıkları ve saldırı öncesinde "Oradan kaçın" diye bir mesaj geldiği bilgisine de ulaşıldı. Detaylar haberimizde…

14.09.2023-09:58 - (Son Güncelleme: 14.09.2023-17:15) Atina’daki kanlı infazda kritik detaylar: Öldürülen Türklerin telefonundaki o mesaj dikkat çekti

Atina’daki Artemida Banliyösünde yaşanan silahlı saldırıda 6 kişinin öldürülmesi olayı hakkında önemli iddialar ortaya çıkarıldı. Söz konusu iddialara göre, önceki gün akşam saatlerinde yaşanan silahlı saldırıda Abdurrahman T, Ozan K.T, Doruk B, Barış Ç, Burak T. ve Ömer K. yaşamını yitirdi. Yunan Polisi olayla ilgili geniş kapsamlı bir inceleme başlattı.

Sabah’ın ulaştığı bilgilere göre olayın yaşandığı noktada ve çevresinde yapılan ilk incelemelerde 9 milimetre çapında 55 boş kovan bulundu. Yunanistan medyası da olayı "Mafya Hesaplaşması" veya "Uyuşturucu Hesaplaşması" başlığıyla duyurdu.

Almanya plakalı mavi bir araç saldırıya karıştı

Saldırıda ölen kişilerden bazılarının, Türkiye'de de çoğu motosikletli olan bir dizi silahlı saldırıya karışan ve İtalya'da firari olarak yaşayan suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un yakın adamları olduğu ileri sürülürken, olay yerinden Almanya plakalı mavi renkli ve bantla üzerine sahte plaka tutturulmuş bir araçla kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Atina Cinayet

Çifte pasaportları bulunuyormuş

Yunan Polisinin ulaştığı ilk bilgilere göre saldırı, takipli ve pusuyla gerçekleşti. Saldırının yapıldığı araçta yapılan ilk detaylı incelemelerde silah veya uyuşturucu bulunmadı. Bir kişi yakalanarak gözaltına alındı ve saldırganların açık kimlikleri belirlendi. Saldırıda öldürülenlerden birinin geçmişte yasa dışı yollarla Yunanistan'a giriş yaparken yakalandığı da belirlendi. Saldırganların Türk olduğu ve bazı saldırganlarda Portekiz ve Fransa olmak üzere çifte pasaport bulunduğu belirtildi. Pasaportların gerçek olup olmadığına yönelik inceleme yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Saldırganlardan birinin geçmişte Yunanistan'da tutuklandığı fakat serbest kaldığı da öne sürüldü.

Barış Boyun’un yakın adamları çıktı

Cinayete kurban gidenlerden 3 kişinin Kırmızı Bülten'le aranan İtalya'daki suç örgütü elebaşı Barış Boyun'un yakın adamları olduğu belirtildi. Edinilen bilgilere göre; o şüphelilerin suç kayıtları arasında Barış Boyun'un liderliğini yaptığı suç örgütüne üye olmaktan da aranma kararı bulunuyor.

Fransa’daki cinayetlerle bağlantılı olabilir

Öte yandan yaşana kanlı infazın Ağustos başında Fransa'nın Chatonnay bölgesinde meydana gelen çifte cinayetle de bağlantılı olabileceği iddia ediliyor. Fransa'da sahte Bulgar kimlik kartıyla seyahat eden 2 Türk vatandaşı ölü bulunmuştu. Kurbanlardan biri göğsünden ve başından 12 kez vurulmuş, ikincisi ise göğsünden bir kez vurulmuştu. O cinayete yine Fransız basının iddiasına göre Barış Boyun'un liderliğindeki Dalton çetesinin izlerini taşıyordu.

Atina Cinayet

Ölenlerden 5’i aynı fotoğrafta

O fotoğrafta yer alanlardan birinci kişinin kimliği kesin belirlenemezken, diğerlerinin ise Abdurrahman Tekru (22), Burak Tahmaz (23), Ozan Kağan Tozlu (24), Dorukhan Ersu Büyüktunç (31), Ömer Kanza (24,Öldürülen kişilerden, Abdurrahman Tekru'nun 25 suç; 16 aranma kaydı, Burak Tahmaz'ın ise 32 suç, 6 aran, Ozan Kaan Tozlu'nun 13 suç kaydı, 2 aranması, Dorukhan Ersu Büyüktunç'un 15 suç kaydı, 7 aranması, Ömer Kanza'nın ise 6 suç kaydı, 2 aranması olduğu belirtildi. Şüphelilerin suç kayıtları arasında cinayet, yaralama, silah kanuna muhalefet, hırsızlık gibi suçlar yer aldığı belirtildi.

Çabuk kaçın mesajı gelmiş

Yunan polisinin olayla ilgili yaptığı çalışmada, öldürülen kişilerin cep telefonunun da incelendiği öğrenildi. İddiaya göre, o mesaj bilgilerinde "Çabuk kaçın" mesajı yer aldığı belirtildi. İnfaz olayının ile mesajdan 10 dakika sonra yaşandığı iddia edildi. Olayla ilgili Atina Havalimanında bir kişi yakalandı. Yakalanan şüphelinin çantasında boş kovan olduğu öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal