Galatasaray Xherdan Shaqiri'nin Peşinde!

Önümüzdeki sezon öncesinde iddialı bir kadro kurarak şampiyonluk hedefleyen Galatasaray, İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool'da forma giyen İsviçreli yıldız Xherdan Shaqiri'yi kadrosuna katmak için görüşmelere başladı.

18.07.2021-18:02 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-18:02)

EURO 2020'de İsviçre Milli takımı ile gösterdiği performansa bütün dikkatleri üzerine çeken Xherdan Shaqiri, kulübü Liverpool'da istediği süreyi alamadığı için ayrılmak istiyordu. Sarı kırmızılı kurmaylar da bu fırsatı görerek harekete geçti.

Güncel piyasa değeri 12 milyon Euro civarında olan Xherdan Shaqiri için satın alma opsiyonlu kiralama teklifi hazırlayan Galatasaray yönetimi birkaç gün içinde bu teklifi Liverpool'un önüne getirecek.

Bu arada oyuncunun menajeri ile de temasların sıklaştığı da bildiriliyor. Galatasaray'ın satın alma opsiyonunu 7 milyon Euro gibi bir düzeye çekmeye çalışacağı da gelen haberler arasında.

Sağ kanatta forma giyen Xherdan Shaqiri sol kanat ve forvet arkasında da göreve yapabiliyor. Shaqiri daha önce Bayern Münih ve Inter takımlarında da forma giymişti.

İngiltere Premier Lig ekibi Liverpool kadrosuna 2018-2019 sezonunda Stoke Cty'den 14.7 milyon euroluk bonservis ücreti karşılığında transfer olan Xherdan Shaqiri'nin 2023 yılına kadar İngiliz ekibi ile sözleşmesi devam ediyor.

29 yaşındaki Xherdan Shaqiri, Premier Lig devi Liverpool'da istediği kadar süre alamaması nedeniyle şikayetçi olurken daha fazla forma şansı bulabileceği bir takımda kariyerinde tekrardan bir çıkış yakalamak istiyor.

2012 yılında Xherdan Shaqiri henüz 20 yaşındayken Alman devi Bayern Münih, Basel'e 12.5 milyon Euro vererek yıldız kanat oyuncusunu kadrosuna katmıştı.

10 Ekim 1991 tarihinde Gjilan'da dünyaya gelen Xherdan Shaqiri, altyapısından çıktığı FC Basel 1893'te profesyonel kariyerine start verdi. Deneyimli futbolcu daha sonra Bayern Münih, Inter, Stoke City ve Liverpool formalarını terletti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal