Galatasaray basketbol takımının yeni transferi Dylan Ennis kimdir? Dylan Ennis kariyeri ve oynadığı takımlar

Geçen sezon basketbolda alkış alan takımlardan birisi olan Galatasaray Nef, Kanadalı oyuncu Dylan Ennis ile sözleşme imzaladı. Peki Galatasaray basketbol takımının yeni transferi Dylan Ennis kimdir? Dylan Ennis kariyeri ve oynadığı takımlar haberimizde...

14.07.2022-16:25 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-16:25)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Nef, gelecek sezon şampiyonluk yarışında yer alacak kalitede bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yunan teknik direktör Andreas Pistiolis ile geçen sezonun alkış alan takımlardan birisi olan Galatasaray Nef, Kanadalı oyuncu Dylan Ennis ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı. Peki Galatasaray basketbol takımının yeni transferi Dylan Ennis kimdir? 

Galatasaray basketbol takımının yeni transferi Dylan Ennis kimdir? 

Dylan Ennis, 26 Aralık 1991 yılında Kanada’da dünyaya geldi. Kolej yıllarındayken Rice, Villanova ve Oregon takımlarnda yer alan Ennis’in profesyonel kariyeri 2017 yılında Mega Basket ile başladı. Bu takımla etkili bir oyun ortaya koyan Ennis, Adriyatik Ligi’nin güçlü takımlarından Kızılyıldız’ın dikkatini çekti. 

Sezonun ilk yarısında Kızılyıldız’a transfer olan 31 yaşındaki Dylan Ennis, lige damga vuran oyunculardan birisi olmayı başardı. 

Dylan Ennis kimdir

Kızılyıldız’dan sonra MoraBanc Andorra’ya geçiş yapan Ennis, Fransız ekibi Monaco’ya transfer oldu. Kanadalı oyuncu burada önceki takımların aksine hayal kırıklığı yarattı ve Monaco’da sadece 8 maçta forma giydi. 

Monaco’dan 2017-2018 sezonunda ayrılan Ennis, Casademont Zaragoza ile sözleşme imzaladı. İspanyol ekibiyle özellikle 2019-2020 yılında dikkat çekici bir performans ortaya koyan Dylan Ennis, sonraki sezon 15.7, 3.3 ribaund ve 3.1 asist ortalamaları tutturdu. 

Bu performansıyla İspanya’nın güçlü ekiplerinden Gran Canaria’ya katılan Ennis, buradaki iki sezonluk macerasının ardından gelecek sezon Galatasaray Nef adına ter dökecek. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal