G20 Zirvesi'nda Başkan Erdoğan, Macron'a Yunanistan İle İlgli Tavsiye Verdi!

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ve Yunanistan’ın uçak satışı anlaşması konusuna da değindi.

01.11.2021-16:56 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-16:56) G20 Zirvesi'nda Başkan Erdoğan, Macron'a Yunanistan İle İlgli Tavsiye Verdi!

İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa ve Yunanistan’ın uçak satışı anlaşması konusuna da değindi. Macron ile Yunanistan’a uçak temini konusunda konuştuğunu aktaran Başkan Erdoğan, Macron’a tavsiyelerde bulundu. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Fransa'nın Yunanistan'a Rafale uçağı satışı ile ilgili Cumhurbaşkanı Macron ile konuştuğunu belirten Erdoğan, ‘Dedim ki 'Bak seni aldatıyorlar. Bunların parası falan yok. Sadece Batı'ya 400 milyar avro borcu olduğunu biliyorum’ diye konuştu. İtalya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın Yunanistan'a Rafale uçağı satışı ve Dedeağaç'taki ABD üssü konusunda ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ‘Burada böyle bir üssün kurulması bizi, halkımızı ciddi manada rahatsız ediyor’ dediğini aktardı.

ERDOĞAN, KISKANÇLIK YAPMADAN DÜNYA İLE PAYLAŞACAĞIZ

Roma’da katıldığı G20 Liderler Zirvesi’nde Macron ile olan diyaloğunu anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macron’u Yunanistan konusunda uyardığını dile getirdi. Macron ile olan diyaloğunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde TURKOVAC aşısı vardı. Fransa'nın Yunanistan'a Rafale uçağı satışı ve Dedeağaç'taki ABD üssü konusunda ABD Başkanı Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a ‘Burada böyle bir üssün kurulması bizi, halkımızı ciddi manada rahatsız ediyor’ dediğini aktaran Erdoğan şunları söyledi; ‘Bununla ilgili olarak da Macron sahiplenemedi ve Rafale ile ilgili de 'Onların parası var' dedi. Dedim ki 'Bak seni aldatıyorlar. Bunların parası falan yok. Sadece Batı'ya 400 milyar avro borcu olduğunu biliyorum’ Koronavirüsle mücadelede Türkiye'nin yerli aşısı TURKOVAC'la ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Aşı konusunda biz şu anda bir iddiayla ortadayız. TURKOVAC'ta inşallah bu yıl sonuna kadar üretime tam manasıyla geçtiğimizde burada herhangi bir kıskançlık yapmadan bunu dünya ile paylaşacağız’ mesajını verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal