Son Dakika Türkiye'de Bir İlk, Açık Hava PCR Test Alanı Kuruldu, Arabada Test İmkanı Sağlanıyor!

Samsun'da açık havada PCR testi olma imkanı hayata geçirildi. Bu uygulama ile birlikte koronavirüsün bulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor.

01.11.2021-16:41 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-17:42)

Son dakika haberine göre, Samsun'da koronavirüs testleri açık alanda ve araçtan inmeden yapılmaya başlandı. Türkiye'de bir ilk olan uygulamanın virüsün yayılma hızını düşürmesi bekleniyor.

ÖZEL PCR TESTİ ALANI OLUŞTURULDU

Samsun İlk Sağlık Müdürlüğü, koronavirüs olan veya risk taşıyan kişilerin hastaneye gitmeden test yaptırabileceği, açık hava PCR test alanı oluşturdu. Batıpark Olimpiyat Sahasında özel bir alana kurulan test bölgesi her gün saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor.

KORONAVİRÜSÜN YAYILMA HIZI DÜŞECEK

Yeni yöntemle birlikte koronavirüsün yayılma hızında önemli bir düşüş yaşanacağını belirten Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; "Yaklaşık 2 yıldır dünyayı saran pandemi ile mücadele ediyoruz. Bu mücadelenin bir parçası olarak PCR testleri sık sık uygulanıyor.

Okullarda yaptığımız çalışmalarda bu testi kullanıyoruz. Pozitif vakalar olduğunda temaslı olarak bazı çocuklarımızı kaydediyoruz. Temaslı olarak kaydedilen ve herhangi bir semptom göstermeyen bu çocuklarımızın 5'inci günlerinde tekrar PCR testleri alınıyor. Negatif çıkmaları durumunda eğitimlerine devam ediyorlar.

Bugün burada Türkiye'de bir ilk olan 'PCR numunesi alma alanı' oluşturduk. Burada vatandaşlarımız, herhangi bir sıraya girmeden, kendi özel araçlarıyla gelerek testlerini hemen verip gidiyor.

Bunu yapmaktaki amacımız, herhangi bir sağlık tesisinde, kapalı alanda oluşabilecek riski ortadan kaldırmak. Bunun yanı sıra trafik sıkışıklığını önlemeyi de düşündük.

Çok kolay, pratik ve hızlı bir şekilde testleri alacağız. Sonuçlar gün içerisinde e-devlet üzerinden görülebilecek.

Bu testleri şu anda 5'inci günlerinde olan temaslı çocuklarımız ve semptomlu olup 10'uncu güne kadar beklediğimiz hastalarımız için yapıyoruz.

Önümüzdeki günlerde bu uygulamayı genişletip, tarama amaçlı olarak da yapacağız. Türkiye'de ilk olan bu uygulamayı Samsun İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapmaktan dolayı gururluyuz"

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

Açık alanda test olan Melik Kayra Çınar adlı vatandaş uygulamadan memnun olduğunu belirtirken şu sözleri söyledi; "Çok güzel bir uygulama. Hastaneye gitmeye gerek kalmaması gerçekten çok iyi. Çok büyük rahatlık ve kolaylık oldu"

RİSK ORANI DÜŞÜK BİR ŞEKİLDE TEST İMKANI

Açık havada PCR testini hayata geçiren yetkililere teşekkür eden Aynur Çınar adlı vatandaş, test olmanın artık çok kolay olduğunu vurgulayarak açıklamalarını şu şekilde noktaladı;  "Aracımızın içerisinde test yaptırıp hemen gidebiliyoruz. Başkasına bulaştırma riski olmadan ve başkalarından da bir risk almadan işimizi hallettik. Bu uygulamada emeği olan herkesin ellerine sağlık"

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal