G20 Liderler Zirvesi'ne Katılan ABD Başkanı Joe Biden'dan Kritik Açıklama! Saldırılara Karşılık Vereceğiz

Dün Roma’da G20 Liderler Zirvesi düzenlendi. ABD Başkanı Joe Biden’ın da katıldığı G20 Liderler Zirvesi’nde önemli konular konuşuldu. Biden’ın gündeminde, Suriye’den İHA’lara, İran’dan Rusya’ya ve Çin’den iklim krizine kadar birçok konu vardı.

01.11.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-12:12) G20 Liderler Zirvesi'ne Katılan ABD Başkanı Joe Biden'dan Kritik Açıklama! Saldırılara Karşılık Vereceğiz

Dün İtalya’nın başkenti Roma’da G20 Liderler Zirvesi düzenlendi. ABD Başkanı Joe Biden’ın da katıldığı Roma’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nde önemli konular konuşuldu. ABD Başkanı Biden’ın gündeminde, Suriye’den İHA’lara, İran’dan Rusya’ya ve Çin’den iklim krizine kadar birçok konu vardı. G20 liderler Zirvesi sonrası açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, toplantılarının verimli geçtiğini belirterek, Suriye'de Irak sınırındaki ABD güçlerine yapılan İHA saldırılarına karşılık vereceklerini söyledi. İtalya'nın başkenti Roma'da G-20 Zirvesine katılan ABD Başkanı Joe Biden, zirve sonrasında basın toplantısı düzenledi.

ABD BAŞKANI BİDEN, ÜÇ LİDERLE İRAN'I KONUŞTU

Roma’da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden, üç liderle bir araya geldi. İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen zirvede görüşen üç liderin gündeminde İran’ın nükleer silah elde etmesi konusu vardı.  Zirve kapsamında çok verimli görüşmeler yaptığını belirten ABD Başkanı Joe Biden, ‘Dün İngiltere Başbakanı Johnson, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile yaptığımız toplantıda, İran'ı nükleer silah elde etme konusunda engellemenin en iyi yolunun, diplomasi olduğuna yönelik inancımızı yineledik’ ifadelerini kullandı. Biden, üç liderle İran'ı ciddi ve iyi niyetle müzakereleri yeniden başlatması konusunda teşvik etmenin yollarını da ele aldıklarını kaydetti. Bir gazetecinin, kasım sonuna kadar anlaşmaya dönmezse İran'a yönelik bir yaptırım olup olmayacağına ilişkin sorusuna ABD Başkanı Joe Biden, ‘Bu konunun nasıl çözüleceği, bu anlaşmanın ilk haline ortak olan dostlarımızın bizim yanımızda olmalarına, (İran) dönmediği takdirde ekonomik bir bedel ödeme konusunda istekli olmalarına ve eylemlerine bağlı olacak’ yanıtını verdi. Suriye'de Irak sınırındaki El Tanıf üssünde konuşlu ABD güçlerine yönelik İHA saldırısına yanıt verip vermeyeceklerine ilişkin bir soruya da Biden, ABD'nin her zaman yaptığı gibi Amerikan güçlerine ve menfaatlerine saldıranlara karşılık vereceğini ifade etti.

JOE BİDEN, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM

G20 Liderler Zirvesi kapsamında İtalya’nın başkenti Roma’da bir araya gelen liderler gündemdeki önemli konuları ele aldı. Ele alınan konuların dışında ABD Başkanı Joe Biden’ın gündeminde zirveye katılmayan iki ülkenin başkanları vardı. Zirveye katılmayan ve iklim krizi konusunda da görüşmeye yaklaşmayan Çin ve Rusya için hayal kırıklığına uğradım diyen ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ve Çin devlet başkanlarının zirveye katılmamasından dolayı iklim krizi konusunda büyük hayal kırıklığı yaşadığını söyledi, ‘G20 Zirvesinin iklim krizi konusunda en önemli tasarılardan birini hazırladık. Bunun da geçeceğini göreceksiniz. Vergiden, elektrikli cihazlara ve araçlara kadar yatırım yapmak için kaynak ayıracağız. Rusya ve Çin, buraya gelmedikleri için iklim krizi için taahhütte bulunmadılar. Ben hayal kırıklığına uğradım.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal