İsrail Başbakanı'ndan İran'a Nükleer Silah Tehdidi

ABD ile İran arasındaki gerilim sürerken, İsrail'den İran'ın nükleer silahları ile ilgili Başbakan Binyamin Netanyahu, 'izin vermeyeceğiz' açıklaması yaptı.

04.01.2021-22:43 - (Son Güncelleme: 04.01.2021-22:41) İsrail Başbakanı'ndan İran'a Nükleer Silah Tehdidi

Tahran yönetiminin geçtiğimiz günlerde Fordo Nükleer Tesisi'nde uranyumu yüzde 20 zenginleştirmeye başladığını duyurması ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'iran'ın taahhütlerini ihlal etmeye devam etme, zenginleştirme seviyesini yükseltme ve yer altında uranyumu zenginleştirme konusundaki endüstriyel yeteneğini geliştirme kararı, askeri bir nükleer program geliştirme niyetinin sürekli olarak gerçekleştirilmesi dışında hiçbir şekilde açıklanamaz. İsrail, İran'ın nükleer silah üretmesine izin vermeyecek.' dedi.

'İRAN SAVAŞ İSTİYOR'

Geçtiğimiz yıl Bağdat kentini ziyareti sırasında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin anısına İran'ın başkenti Tahran'da yapılan anma törenlerinde ABD'ye tehditler yağmış, ABD ise Pentagon'un aldığı kararla iki adet nükleer silah taşıyan bombardıman uçağını bölgeye göndermişti.

İran'da yapılan kamuoyu anketlerinde ise toplumun büyük bir kesiminin ABD'den Süleymani'nin intikamının alınması isteğinde bulunduğu belirtilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal