Futbol dünyası yasta: Alman futbol efsanesi Beckenbauer hayatını kaybetti

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Alman efsane, bu vefat ile bütün futbol dünyasını üzdü. İşte detaylar...

09.01.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-11:44) Futbol dünyası yasta: Alman futbol efsanesi Beckenbauer hayatını kaybetti

Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Alman Ligi Bundesliga'nın Sosyal Medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Dünya futbolunun olağanüstü bir efsanesini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Huzur içinde yat Franz Beckenbauer." ifadesi kullanıldı.

Bayern Münih’i kupaya doyurdu

Bayern Münih ve Almanya Milli Takımı'nda birçok başarıya imza atan "Kaiser" lakaplı Beckenbauer, futbolculuk döneminde Münih 4'er tane lig ve Almanya Kupası, 3 de Şampiyonlar Ligi zaferi elde etti. Beckenbauer, Bayern Münih teknik direktörü olarak da birer lig ve UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı.

İki kez dünya şampiyonu oldu

Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak bilinen isim, Almanya'nın 1974 ve 1990 Dünya Kupası zaferlerine öncülük etmişti. 1974 Dünya Kupası'nda sahada kaptan olarak şampiyon olan Franz Beckenbauer, 1990 Dünya Kupası'nda da teknik direktör olarak zafere ulaştı. Ayrıca Beckenbauer, 2 kez Ballon d'or ödülüne layık görüldü. 

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal