Fransız Medyasından Büyük Skandal! Harita Üzerinde Algı Yapılmaya Çalışıldı

Fransız AFP haber ajansı, Türk SİHA’larına gösterilen ilgiyi haber yapması üzerine hazırladığı haritada İstanbul’un bir bölümü ve Trakya Türkiye’ye ait değilmiş gibi gösterildi.

16.12.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-12:17)

Paris merkezli haber ajansı, Türk SİHA’larına gösterilen ilgiyi haber yapması üzerine büyük bir skandala imza attı. Dünyada çok konuşulan Türkiye’nin SİHA’larını gösterirken İstanbul’un yarısı ve Trakya Türkiye haritasından çıkarıldı. 

Fransa’nın Paris merkezli AFP haber ajansı, birçok savaş bölgesine etkin rol oynayan ve dünyanın ilgisini çeken Türk SİHA’ları ile ilgili bir haber yaptı. Ajans, yapmış olduğu haberle bir skandala imza attı. Türkiye’nin SİHA’ları ile ilgili hazırladığı ‘Türk SİHA'larına talep’ başlıklı bir haritada İstanbul’un bir bölümü ve Trakya bölgesi Türkiye’ye ait değilmiş gibi gösterildi. 

HABER AJANSINDAN SKANDAL HAREKET

AFP haber ajansı, birçok savaş bölgesinde etkin rol oynayan ve dünya kamuoyunda oldukça ilgi gören Türk SİHA’larıyla ilgili bir haber yaptı. Haberde, Polonya'dan Fas'a Kazakistan'dan Angola'ya, kadar birçok ülkenin SİHA'lara olan ilgisine dikkat çekti. Ajansın SİHA’larla ilgili hazırladığı haberde ‘Türk SİHA'larına talep’ başlıklı bir harita yayınladı. Bu haritada söz konusu ülkelere yer verilirken, büyük bir skandala imza atıldığı görüldü. Ajans, hazırladığı harita üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışıldı. 

TÜRKİYE'YE AİT DEĞİLMİŞ GİBİ GÖSTERDİLER

Fransız medyası olan AFP haber ajansı, hazırladığı ‘Türk SİHA'larına talep’ başlıklı haritada, İstanbul’un Avrupa yakası ile Trakya bölgesini Türkiye’ye ait değilmiş gibi göstererek algı yapmaya çalıştı. Haber ajansı, Türkiye haritasından İstanbul’un belli bir bölümünü ve Trakya bölgesini çıkarması üzerine büyük tepki topladı.

FRANSA SİHALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Öte yandan, Türkiye’ye ait SİHA’lar tüm dünyada olduğu gibi Fransa’da da yakından takip edilmeye devam ediliyor. Türkiye’nin Afrika ile yapacağı ortaklık zirvesi Fransız medyasının gündeminde yer alıyor. France 24'te yer alan haberde ise, ‘Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kıta liderlerinin İstanbul'da yapacağı büyük toplantı öncesinde Afrika ülkeleriyle savunma bağlarını derinleştiriyor’ ifadelerini yer verildi.

TÜRK SİLAHLARINA İLGİ TAVAN YAPIYOR

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü'ne göre, 2015-2019 yılları arasında Rusya'nın kıtanın ithalatının yüzde 49'unu oluşturan Afrika silah pazarında baskın oyuncu olduğu belirtilerek, "Ancak Türk silahlarına ilgi tavan yapıyor." ifadesi kullanıldı.

HERKES SİHA'LARI SORUYOR

SİHA’ların sahalarda etkin rol oynadığından dünya tarafından büyük ilgi gördüğü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekim ayında Angola, Nijerya ve Togo'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerinden sonra ‘Afrika'da nereye gitsem herkes SİHA'ları soruyor’ ifadesi hatırlatıldı

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal