Fransız İstihbaratının Gizli Belgeleri Sızdı: Deaş'e Para Aktarmışlar

Fransa istihbarının gizli belgeleri medyaya sızdı. Belgelerde yer alan bilgilere göre Fransız şirket hükümetin bilgisi dâhilinde Deaş terör örgütüne yüklü miktarda para aktarmış

07.09.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-17:09) Fransız İstihbaratının Gizli Belgeleri Sızdı: Deaş'e Para Aktarmışlar

Dünyanın en büyük çimento devi olan Lafarge daha öncede Suriye iç savaşında haraç vererek terör örgütü DEAŞ'ı finanse ettiği bilgisine ulaşılmış ve medyada büyük yankı uyandırmıştı. Tüm bu gelişmelere rağmen şirkete herhangi bir yaptırım uygulanmayıp olay ört pas edilmişti. Şimdi ise Fransız istihbaratının gizli belgeleri medyaya sızdı. Belge de yer alan bilgilere göre yine aynı şirket Fransız hükümetinin bilgisi dâhilinde terör örgütü Deaş’a milyonlarca lira para aktararak onları finanse etmiş.

FRANSA HÜKÜMETİNİN BİLGİSİ DÂHİLİNDE DEAŞ’A PARA AKTARILMIŞ

 Yayınlanan belgeler neticesinde Laferge adlı çimento şirketinin, Fransa hükümetinin bilgisi dâhilinde terör örgütü DAEŞ'e para aktardığı ortaya çıktı. 

Hükümetin Large adlı şirketi bölgedeki yaşanan gelişmelerden bilgi almak için kullandığı da gelen bilgiler arasında. Fransa hükümeti şirketi Suriye’ de yer alan terör örgüleriyle iş birliklerini ve faaliyetlerini yürütebilmek için paravan olarak kullanıyor.

FRANSIZ İSTİHBARATÇI İTİRAF ETTİ

BU skandalların ortaya çıkmasının ardından AM 02 kod isimli bir Fransız istihbarat mensubu hâkim karşısına çıkarak ifade verdi. Mahkemedeki ifadesinde şirketin Suriye’den bilgi almak amacıyla kullanıldığını itiraf etti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal