Türkiye Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un PYD/YPG ile Görüşmesini Kınadı

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü ''Suriye Demokratik Konseyi'' mensuplarıyla görüşmesini kınadı.

20.07.2021-17:27 - (Son Güncelleme: 20.07.2021-17:27) Türkiye Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un PYD/YPG ile Görüşmesini Kınadı

Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG kontrolü altındaki sözde ''Suriye Demokratik Konseyi'' mensuplarıyla görüşmesini kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ''Suriye Demokratik Konseyi'' mensupları ile görüşmesini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kınadı.

Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç konuya dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG güdümündeki sözde "Suriye Demokratik Konseyi” mensupları ile görüşmesini kınıyoruz. Fransa’nın tüm çağrılarımıza rağmen bölücü gündeme sahip bu eli kanlı terör örgütü ve uzantılarıyla sürdürmekte olduğu ilişki, Türkiye’nin milli güvenliği, Suriye‘nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede istikrarın sağlanması çabalarına zarar vermektedir.'' ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE MÜCADELESİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK

Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, söz konusu örgütün son zamanlarda Afrin Hastanesi gibi sivil hedefleri bombaladığını, Suriyeli sivillere saldırdığını, örgüte katılmayı reddeden gençlerin gösterilerini kanlı şekilde bastırdığını ifade ederek, Türkiye terör ile mücadelesine hız kesmeden kararlıkla devam edeceğini ifadelerine şu sözlerle devam etti: ''Türkiye’nin bu terör örgütü ve uzantılarıyla mücadelesini her yerde kararlılıkla sürdüreceğini bir kez daha tekrarlıyoruz'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal