İsrail Askerleri Arefe Günü de Aksa’yı Bastılar: Onlarca İsrail Askeri Bir Kadına Saldırdı

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki provokasyonu arefe gününde de sürdürdü. İsrail polisi eşliğindeki 200’den fazla fanatik Yahudi, Harem-i Şerif’e baskın düzenledi, kadın ve çocuklara hiç acımadan saldırdı.

20.07.2021-14:40 - (Son Güncelleme: 20.07.2021-14:40) İsrail Askerleri Arefe Günü de Aksa’yı Bastılar: Onlarca İsrail Askeri Bir Kadına Saldırdı

İsrail’in Mescid-i Aksa’daki provokasyonu arefe günü bile dinlemeden devam etti. İsrail polisi beraberindeki 200’den fazla fanatik Yahudi, Harem-i Şerif’e baskın gerçekleştirdi. Orada bulunan kadın ve çocuklara vahşice saldırdı. Filistin Devleti ile Filistin Kurtuluş Örgütü, İsrail Başbakanı Bennett’in Aksa’ya ‘organize ve sistematik’ baskınlarının ‘olayları tehlikeli bir dini çatışmaya sürüklediği’ açıklamasında bulundu.

200’den fazla tutucu Yahudi, arefe gününde İsrail polisi beraberinde Harem-i Şerif’e baskın gerçekleştirdi. Önceki gün 1500’ü aşkın İsrailli, Süleyman Mabedi’nin yıkılışının sene devreyesi olarak kabul ettikleri ve ''Tişa BeA'' adını verdikleri sözde matem günü dolayısı ile Mescid-i Aksa’da organize bir provokasyona imza atmıştı. Mescid-i Aksa’nın avlusuna giren fanatik Yahudiler ayin yapmış, İsrail polisi de baskına tepki gösteren Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombaları ile saldırmıştı. İsrail Başbakanı Naftali Bennett işgalci yerleşimcilere Mescid-i Aksa’ya ''organize ve sistematik baskınların devam etmesi'' talimatı verdi. Provokasyon dün de devam etti.

KADIN VE ÇOCUKLARA SALDIRDILAR

Sabah namazına gelen Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmesi de İsrail askerleri tarafından engellendi. İşgal güçleri Mescid-i Aksa meydanlarında kadın ve çocuklara vahşice saldırdı. Çok sayıda İsrail polisinin Filistinli bir kadını aralarına alıp darp etmesi, büyük tepki çekti. Sosyal medya hesaplarında yayınlanan görüntüler, Siyonist vahşetin dünyaya ilanı oldu. Kadını önce yere yatıran işgalciler, ardından çantasına el koydu. Bölgeden uzaklaşmasına izin verilmeyen kadının çevresi İsrail polisleri tarafından sarılıp adım atması bile engellendi. Polis korumasındaki yerleşimcilerin baskınları sırasında bir grup tekbirler getirip direnişini devam ettirdi. Şam Kapısı’ndan ses bombaları atan işgal güçleri onlarca Filistinliyi gözaltına aldı. Kudüslüler tüm Filistinlileri bayram namazına Mescid-i Aksa’ya çağırdı.


DİNİ ÇATIŞMAYA SÜRÜKLÜYOR

Filistin Devlet Başkanlığı ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in Mescid-i Aksa’ya ''organize ve sistematik'' baskın talimatına tepki gösterdi. Bennett’in Mescid-i Aksa’da yaşananlara dair verdiği talimatın olayları tehlikeli dini çatışmaya sürüklediğe dikkat çekilen çıklamada, ''İsrail hükümeti, uluslararası çözüm çabalarını engellemesi ve bilhassa mübarek Kurban Bayramı arefesinde bu provokasyonun gerçekleşmesi nedeniyle çatışmaların tırmanmasının sorumluluğunu taşıyor'' ifadelerine yer verildi. Bennett’in talimatı için ''işgal güçlerinin koruması altında organize devlet terörü yapılmasına yönelik bir çağrı'' değerlendirilmelerinde bulundu.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, El-Meğaribe (Fas) Kapısı’nın 4 senedir arefe günlerinde kapatıldığını söyledi. Ümitsiz olmadıklarını belirten El-Kisvani, ''Allah’ın zaferi ve kurtuluşun yakın olduğuna bütün kalbimizle inanıyoruz'' diye dedi. Bennett’in sözlerini de değerlendiren El-Kisvani, ''Bu, küstahlığın ve pervasızlığın zirvesidir. İşgalci devletteki piramidin tepesinden tüm Müslümanlara bir meydan okumadır'' 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal