Fransa ve İngiltere Seyahat Edilebilir Ülkeler Listesini Güncelledi! Türkiye Kırmızı Listede

Fransa, koronavirüste seyahat kısıtlamaları kapsamında yapmıoş olduğu son güncelleme ile Türkiye’yi turuncu listeden kırmızı listeye aldı.

27.08.2021-10:49 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-11:09) Fransa ve İngiltere Seyahat Edilebilir Ülkeler Listesini Güncelledi! Türkiye Kırmızı Listede

İngiltere’nin ardından seyahat listelerini güncelleyen Fransa’dan da Türkiye’nin turizmini olumsuz etkileyecek bir karar çıkmış oldu.

Fransa, Türkiye'yi seyahat edilebilecek ülkeler arasında kırmızı listeye aldı.

TÜRKİYE'YE TURİST GELMESİN DİYE YAPIYORLAR

Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan açıklama ile 'SARS-CoV-2 virüs enfeksiyonunun dolaşım alanlarını belirleyen 26 Ağustos 2021 tarihli kararname ile; Fransa ve Türkiye arasındaki seyahatlerde, Türkiye, 28 Ağustos saat 23:59’dan itibaren turuncu bölgeden yeniden kırmızı bölgeye geçiyor.' açıklamaları yapıldı.

FRANSA VE İNGİLTERE KIRMIZI LİSTEYE ALDI

Fransa'nın aldığı karar ile birlikte koronavirüs salgınının aktif  olarak dolaşımı ve bazı varyantlarının yayılımı sebep gösterilerek yapılan açıklamada Türkiye’den Fransa’ya seyahatlerde tedbirlerin artırılacağı da vurgulandı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 'Bu tarihten itibaren, Türkiye yeniden kırmızı bölge olarak sınıflandırılan ülkeler arasında yer alacaktır. Bu sınıflandırmadan kaynaklanan yeni tedbirlerden, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmış aşılar ile aşılanmış kişiler muaftır. Ancak, direkt uçuşla veya üçüncü bir ülkede 14 günden daha kısa bir süre geçirdikten sonra transit olarak Fransa’ya gitmek isteyen ve Fransa topraklarına girme hakkı bulunan aşılanmamış kişiler, mücbir bir sebep sunmak durumundadırlar.'

TÜRKİYE COVID-19 SÜRECİNDE CİDDİ AŞAMA KAYDETTİ

Türkiye'de ise son zamanlarda vakaların ciddi oranda düştüğünü görüyoruz. Aynı zamanda Türkiye sağlık alt yapısının yeterliliği ve aşılamada yaptığı çalışmalarıyla koronavirüs salgınında iyi bir yol katederek ciddi başarı yakalamış görünüyor. Türkiye koronavirüsle başa çıkma noktasında iyi bir noktaya gelmişken, Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye özellikle turizm sezonunda turizm ambargosu uygulaması dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal