Fransız Anne Ve Kızı Müslüman Oldu

Anne ve kızın müslüman oluş öyküsü duyan herkesi derinden etkileyecek cinsten. Peki nasıl oldu da İslamiyet'i seçtiler? İşte anne ve kızın kendi anlatımlarıyla müslümanlığa geçiş öyküsü.

25.12.2021-15:56 - (Son Güncelleme: 25.12.2021-15:56)

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan ve Türk olan komşularının hayatına özenen anne ve kız müslümanlığı seçme öykülerini anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı ve Fransız olan anne ve kızı duygusal anlar yaşadı. Sevgi ismini almış olan anne Sandrine ve Yağmur ismini almış olan  kızı Rebecca, evleneceği nişanlısı ve ailesinin gözetimi eşliğinde Kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu. İlçe merkezinde bulunmakta olan Yeni Sinan Camiinde Diyanet İşleri Başkanlığının yetkisi ile beraber İmam Hatip Bilal Ekinci tarafından düzenlenmiş olan ihtida merasimi ile Müslüman olmuş olan ve Türk ismi alan anne Sandrine ve kızı Rebecca'ya Kur'an-ı Kerim ile birlikte İslam dini ile ilgili temel bilgilerin bulunduğu çeşitli birçok kitap takdim edildi. 

ANNE KIZIN MÜSLÜMANLIK ÖYKÜSÜ

Nazillili olan Çorlu ailesine komşu bulunan Walther ailesi, Türk ailesinin herkese örnek olan yaşantısından büyük ölçüde etkilendi. Ailenin çocukları ise lisede öğrenim gördükleri esnada birbirleri ile tanıştı. Arkadaşlık ilişkisi ise bir süre sonra aşk ilişkisine dönüştü. Bu aşktan habersiz olan anne Sandrine'nin kızına sık sık tavsiye etmiş olduğu 'Kızım, evleneceğin kişi mutlaka bir Müslüman ve Türk olsun'  sözlerinden çok etkilenmiş olan Rebecca, annesine Türk sevgilisi Alperen ile olan durumunu anlattığı zaman zaten var olan komşuluk bu kez evliliğe ilk adım olan nişan ile taçlanmış oldu. Ailelerin birbirleri ile yakın diyaloğu Türk-İslam yaşantısını daha da ayrıntılı şekilde gösterince Walther ailesi Çorlu ailesi ile birlikte geldiği Nazilli gezisinde camiye gittiler. Müslümanlığı bir de cami imamından dinlemiş olan Fransız anne ve kızı, Nazilli Yeni Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci eşliğinde Kelime-i şehadet getirdi ve  müslüman olmuş oldu. Kendi istekleri ile Müslüman olan dünürlerini büyük bir gururla bağırlarına basan Çorlu ailesi büyük mutluluk yaşadı. Töreni kayıt altına alan basın mensupları ile birlikte Cami imamı da aile ile birlikte duygusal anlara şahit oldu.

KENDİMİ YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ HİSSEDİYORUM

20 yaşındaki Fransız gelin Rebecca, yeni adıyla Yağmur, duygularını şu şekilde ifade etti, 'Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum. Sevgilim ve ailesinin yaşantılarından çok etkilendim. Müslüman olduğum için çok mutluyum. Şu an çok duyguluyum. İnşallah bir yıl sonra düğün yapacağız. Şimdi nişanlıyız. Müslüman olmadan önce beyaz elbise aldım. Çünkü ben bugün kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum' şeklinde konuştu. 'Hayatım boyunca hep içimde bir şeyler eksikti” Anne Sandrine, yeni adıyla Sevgi, hayatı boyunca Müslümanlığa ve Türkiye'ye ayrı bir hayranlığının olduğunu bildirdi ve 'Hayatım boyunca hep içimde bir şeyler eksikti. Bugün sanki o boşluk doldu. Çok huzurluyum. Kızıma her zaman evleneceğin insan mutlaka hem Türk hem de Müslüman olsun diyordum. Damadımın Müslüman olmasıyla Türklere olan hayranlığım daha da arttı' dedi. 'Türk gelenek ve görenekleri beni her zaman çok etkiledi. Bunu Fatma hanım ve Hamza beyden daha yakın gördük. Çok mutluyum, duyguluyum. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu. 

 YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ OLDUK

Diyanet işlerinin kendilerine verdiği yetkiyle Fransız anne ve kızının Müslümanlığa ilk adımı atmalarında yardımcı olan İmam Bilal Ekinci, zaman zaman duygusal anları yaşayarak yapmış olduğu açıklamasında, 'Yeni Sinan Camimizde sizlerin de vesilesiyle bizim için bugün ayrı bir bayram oldu. Müslüman olan kardeşlerimize ömür boyu Cenab-ı Allah'tan huzur ve mutluluk diliyorum'dedi ve 'Yeniden doğmuş gibi oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur'an-ı Kerim mealiyle, diyanet yayınlarıyla onlara hediye ettik. Ama onlar en güzel hediyeyi bize verdiler, Müslüman oldular'şeklinde konuştu'. 'Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere verdiği yetkiyle bizler onların Müslümanlığa ilk adımlarını Kelime-i Şahadetle yerine getirdik. Yeni isimlerini de ezanı şerifle kendilerine verdik. Allah kabul eylesin' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal