Fransa Türkiye ile Yakın İletişime Geçmek İstiyor!

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mühll, Fransa'nın, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele hususunda Türkiye ile yakın iletişime geçmek istediğini bildirdi.

13.11.2019-14:57 - (Son Güncelleme: 13.11.2019-14:42)

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes Von Der Mühll, Fransa'nın, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ve terör örgütü DAEŞ ile mücadele hususunda Türkiye ile yakın iletişime geçmek istediğini bildirdi.

Mühll, Türkiye'den sınır dışı edilerek Fransa'ya teslim edilecek olan DAEŞ'li teröristlere yönelik yazılı bir açıklama gerçekleştirdi.
"Fransa, Suriye'nin kuzeydoğusundaki durum ve DAEŞ ile mücadele konularında Türkiye ile yakın diyalog kurmak istiyor" cümlesini dile getiren Mühll, DAEŞ'li teröristlerin Fransa için olduğu gibi Türkiye için de önemli bir güvenlik sorunu arz ettiğini açıkladı.

Mühll, DAEŞ'li teröristlerin durumunun yarın Washington'da DAEŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyonunun toplantısında tekrardan mevzu bahis olacağını aktardı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, France Inter radyosunda dile getirdiği açıklamada, Fransa ile Türkiye arasında teröristlerin sınır dışı edilmesine yönelik bir anlaşma yapıldığına vurgu yaparak, Türkiye'nin Fransa'ya DAEŞ'li teröristleri iade edeceğine ilişkin bilgi sahibi olmadığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Fransız basınında yer alan haberlerde, Türkiye'nin Fransa'ya 11 Fransız DAEŞ'li teröristi iade edeceği bildirilmişti. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, pazartesi günü yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta açıkladığı doğrultuda yabancı terörist savaşçıların iadelerine başlandığını bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri  için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal