Fransa sele teslim oldu: Ev ve araçlar sulara gömüldü

Fransa’nın kuzeyi ve doğusunu etkisi altına alan sel felaketinde 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Sel ve su baskınları sebebiyle yüzlerce evin ve aracın sular altında kaldığı belirtildi.

05.01.2024-10:48 - (Son Güncelleme: 05.01.2024-17:34) Fransa sele teslim oldu: Ev ve araçlar sulara gömüldü

Kuvvetli sağanak yağışın etkisi altında olan Fransa’da sel felaketi meydana geldi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre ülkenin kuzeyi ve doğusunda günlerdir etkili olan olumsuz hava koşulları vatandaşları zor durumda kaldı.

Bir kişi hayatını kaybetti

Reuters’ın haberine göre; Jandarma ekipleri, dün, selden etkilenen Loire-Atlantique vilayetinde sular altında kalan bir araçta 73 yaşındaki bir adamın cansız bedenine ulaştı. Hakkında kayıp ihbarı olan adamın, sel nedeniyle trafiğe kapalı olan bir yolda aracını sürdüğü belirtildi.

Sel felaketinden en çok etkilenen vilayet olduğu tespit edilen Pas-de-Calais’te 371 kişinin evlerinden tahliye edildiği vurgulanırken ulaşımda ciddi sorunlar yaşadığı da aktarıldı.

Fransa Sel Felaketi

Fransa’nın kuzey ve doğusunda şu ana kadar 189 kasaba ve 1299 konut sel felaketinden etkilendi.

Bölgede yaşanan esnaf, geçtiğimiz Kasım ayından bu yaşa su baskınlarıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi ve maddi hasara uğradıklarını söyledi.

Hükümet Sözcüsü Olivier Veren ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı Christophe Bechu, Pas-de-Calais'nin Arques kasabasında vatandaşlar, seçilmişler ve bölgede görev alan itfaiye erleriyle bir araya geldi.

Yağışlar yarına kadar sürecek

Fransa Meteoroloji İdaresi’nden yapılan açıklamada yağışların yarına kadar devam edeceği ve Pas-de-Calais vilayetinde kırmızı alarm verildiği bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal