Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan küstah Türkiye çıkışı: Türkiye kararını netleştirsin

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin pozisyonunu netleştirmesini isteyeceğini söylediği kaydedildi. Macron, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya katılımını destekliyor.

22.06.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-13:06)

Son zamanlarda NATO üyesi olmak için atılımlarda bulunan Finlandiya ve İsveç, Türkiye'nin sergilemiş olduğu net tavır ile karşı karşıya kalarak NATO'ya girmeleri zor duruma girdi. Terör örgütlerine vermiş oldukları destek sebebiyle NATO üyeliklerini kabul etmeyen Türkiye'nin engeliyle karşı karşıya kaldılar. 

Türkiye'nin net tavrına karşı olarak NATO üyesi ülkeler, Türkiye'nin kapısını çalarak İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya alınması için büyük uğraş içerisindeler.

Bu iki ülkenin NATO'ya katılımını destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'yi bir karara zorlamaya çalışarak küstah çıkışlarda bulunmayı sürdürüyor.


'Türkiye kararını netleştirsin'

Bu uğraşlardan bir tanesi bugün gerçekleşti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmede İsveç ile Finlandiya’nın üyeliğe kabulü hususunda Türkiye’nin pozisyonunu netleştirmesini isteyeceğini söylediği kayıtlara geçti.

Fransa'dan destek

Elysee’den yapılan açıklama doğrultusunda, Macron’un Ukrayna savaşı sonrası NATO üyeliğine başvuran iki ülkenin üyeliğine desteğini de yinelediği belirtildi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal