Flavanol Bakımından Zengin Beslenerek Kalbinizi Koruyun

Kalp sağlığını korumak için çeşitli yiyecekler ve aktiviteler önerildiği biliniyor. Gerçekleştirilen yeni bir çalışma doğrultusunda kalp rahatsızlığının flavanol bakımından zengin olan besinlerle önlenebileceği tespit edildi.

22.10.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 22.10.2020-14:21) Flavanol Bakımından Zengin Beslenerek Kalbinizi Koruyun

 

İngiltere’de, kalp sağlığı ile ilgili yapılan araştırmada, çay içmenin ve elma gibi besinleri tüketmenin kalp hastalıklarını engellediği ortaya çıktı.

Scientific Reports dergisinde yayınlanan araştırma doğrultusunda 20 yılın üstünde zamanda 25 bin 618 kişinin beslenme biçimi alışkanlıkları incelendi.

Reading ve Cambridge üniversitelerinden uzmanların da yer aldığı ve  uluslararası bir ekip tarafından yürütülen çalışmanın, katılım sağlayanların ne kadar flavanol aldıkları hesaplandı. Gerçekleştirilen araştırma doğrultusunda, kakao, kabuklu yemiş, çay, dutsu meyveler ve elma gibi flavanol açısından zengin gıdaların, tansiyonun düşük seviyelerde olmasına olanak sağlayarak kalp rahatsızlığını önleyebildiği gözlemlendi.

Ekibin liderliğini yapan Reading Üniversitesi’nden Profesör Gunter Kuhnle, ‘Çalışmamızda, flavanol tüketimi ile düşük tansiyon arasında önemli ve anlamlı bir ilişki olduğunu görmekten memnun olduk. Bu çalışma, daha önce beslenmeyle ilgili yapılan araştırmaların bulgularını doğruluyor.’ ifadelerini kullanarak araştırma sonucu değerlendirdi. 

Bu araştırmanın sonucundan yola çıkarak uzmanlar, flavanolun vücuda alınımının artırılmasının, kardiyovasküler rahatsızlıkların azalmasını sağlayabileceği aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal