Fitre ne kadar oldu 2024? Fitre nedir, Ramazan ayından önce verilir mi?

Ramazan ayının başlamasıyla beraber fitre bedeli hakkında araştırmalar başladı. Müslümanların yerine getirmesi gereken ibadetlerden birisi olan fitrenin ne kadar olduğu sorusu Diyanet tarafından yanıtlandı. Peki Fitre ne kadar oldu 2024? Fitre nedir, Ramazan ayından önce verilir mi? İşte konu hakkında merak edilenler…

11.03.2024-10:38 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-10:38)

Her yıl olduğu bu yıl da Ramazan ayında verilmesi gereken fitre miktarının ne kadar olduğu sorusu vatandaşın gündemini meşgul ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2024 fitre bedeli, milyonlarca Müslüman tarafından sorgulanıyor. Peki Fitre ne kadar oldu 2024? Fitre nedir, Ramazan ayından önce verilir mi? 

Fitre ne kadar oldu 2024?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirlediğini duyurdu.

Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine verilecek olan 2024 fitre bedeli 130 lira olarak belirlendi. Bu kapsamda, vatandaşlar Ramazan boyunca 130 lira tutarındaki fitre miktarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak yardımlaşma geleneğini sürdürebilecekler.

Fitre ne kadar oldu 2024? Fitre nedir, Ramazan ayından önce verilir mi?

Fitre nedir, Ramazan ayından önce verilir mi?

Fitre (sadaka-i fıtr), Ramazan Bayramı'na ulaşan ve temel ihtiyaçlarının dışında nisap miktarı mala sahip olan Müslümanların, kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yerine getirmekle yükümlü oldukları mâli bir ibadettir.

Fitre ibadeti, ihtiyaç içinde olanların yardım almasına vesile olurken, aynı zamanda sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek toplumsal dayanışmayı destekler. Bu nedenle, fitre ibadeti geniş bir kitle tarafından yerine getirilmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal