Ramazan ayı İsrail’i durdurmadı: Gazze’de çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

İsrail, Ramazan ayının ilk gününde de saldırılarına ara vermedi. Gazze’nin çok sayıda bölgesine saldıran İsrail ordusu, çok sayıda Filistinliyi öldürdü.

11.03.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-16:51)

İsrail ordusu, Ramazan ayının ilk gününde de katliamlarına devam etti. Gazze Şeridi’nin birden fazla bölgesine hava, deniz ve karadan saldırı düzenleyen Tel Aviv ordusu, çok sayıda Filistinlinin ölümüne sebep oldu.

İsrail güçleri, Gazze'ye yönelik saldırılarına 157. gününde de devam ederek halkı açlık ve susuzlukla baş başa bırakarak büyük bir insani felakete neden oluyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusu, gece boyunca hava, kara ve denizden, özellikle Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ile Gazze kentindeki Zeytun Mahallesi'ni hedef alarak yoğun saldırılar düzenledi.

Zeytun Mahallesi'nde bir evin İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması sonucu, ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Gazze Şeridi’ne saldırılar durmuyor

AA’da yer alan habere göre; Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda bulunan bir eve yapılan saldırıda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

İsrail topçuları, Han Yunus'un doğusunu hedef alırken, savaş uçakları Gazze'nin Es-Sabra Mahallesi'nde bir dizi eve saldırdı. Bu saldırılarda, çoğunluğu kadın ve çocuk olan birçok kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. İsrail güçleri, Refah kentinin Selam Mahallesi'nde, Mısır sınırına yakın tarım arazilerine saldırdı.

Ramazan ayı İsrail’i durdurmadı: Gazze’de çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti

Savaş uçakları, Gazze kentinin batısını, Han Yunus'un ve Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nı ve sahil şeridindeki birkaç evi hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Aralarında kadın ve çocuklar da var

Sağlık ekipleri, Gazze'nin Tel el-Heva Mahallesi'nde hedef alınan Filistinli "Aşur" ailesine ait evin enkazından, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 10 kişinin cansız bedenini çıkardı. Bu trajik olayın ardından naaşlar, Şifa Hastanesi'ne nakledildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere 31 bin 45 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 72 bin 654 Filistinlinin de yaralandığını bildirmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal