Netanyahu, Biden’e yanıt vermekte geri durmadı!

Medyada yansıtılanlara göre, ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu arasında bir anlaşmasızlık söz konusu olduğu ifade ediliyor. Biden’in eleştirilerine Netanyahu’dan gelen yanıtta, izlediği politikanın İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika olduğunu ileri sürdü.

11.03.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 11.03.2024-16:48)

Biden’in eleştirilerine yanıt vermek için Amerikan Politico gazetesine demeç veren Netanyahu, ABD Başkanı'nın, Netanyahu için sarf ettiği, "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiği" açıklamalarına karşılık verdi.

Netanyahu: ‘‘Benim uyguladığım politika İsraillilerin izlediği politikadır!’’

AA’dan ulaşılan bilgilere göre Netanyahu, "Başkan Biden'ın ne demek istediğini bilmiyorum ama eğer İsrail halkının çoğunluğuna karşı bir politika izlediğimi ve bunun İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğini kastediyorsa yanılıyor demektir. Bu benim kendi politikam değil. Bu, İsraillilerin büyük çoğunluğunun desteklediği bir politika. Hamas'ı yok etmek için attığımız adımları destekliyorlar’’ şeklinde konuştu.

Netanyahu Biden için ne dedi?

Filistin Yönetiminin Gazze Şeridi’ni yönetmesine izin verilmeyecek!

"Hamas'ı ortadan kaldırdıktan sonra" Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ni yönetmesine karşı olduğunu ve bunu "Yapılması gereken son şey" şeklinde gördüğünü aktaran Netanyahu, Filistin Yönetimi'nin "terörizmi öğrettiğini ve terörü finanse ettiğini" ileri sürdü.

Peki ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, dün verdiği bir röportajda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini" belirterek, İsrail Başbakanı'nın Gazze'deki saldırılarının ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğunun ağır olduğunu söylemişti. Biden, Gazze'deki ölü sayısının çok fazla olduğunu ve Netanyahu hükümetinin, "Sivillerin hayatını nasıl hedef almayacağı" üzerine ciddi şekilde eğilmesi gerektiğini açıklamıştı.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal