Fitch Ratings'den Türkiye değerlendirmesi: Kredi notu pozitif oldu

Kredi değerlendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunun pozitife çıktığını açıkladı. İşte detaylar...

09.03.2024-01:56 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-01:56)

Ünlü Kredi değerlendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. 

Not pozitife çıktı

Fitch’ten yapılan açıklamada; Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunun "B"den 'B+'ya yükseltildiği ve not görünümünün "pozitif" olarak belirlendiği aktarılırken Haziran 2023'teki değişimden bu yana uygulanan politikaların dayanıklılığına ve etkinliğine olan güvenin artmasından kaynaklandığı bildirildi.

Ekonominin büyümesi bekleniyor

Enflasyon beklentilerinin hafiflediği ve dış likidite risklerinin azaldığı belirtilen açıklamada, bu durumun daha olumlu dış finansman koşulları, yüksek rezervler, düşük döviz korumalı mevduatlar ve daralan cari işlemler açığını yansıması olduğu kaydedildi. Öte yandan Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği belirtilen açıklamada büyüme oranın 2025'te ise yüzde 3,1'e çıkabileceği de kaydedildi.

Ne olmuştu?

Fitch Ratings, 8 Eylül 2023'te Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yılın ardından "negatif"ten "durağan"a çıkarmıştı. Fitch'in takvimine göre Türkiye'ye ilişkin bir sonraki değerlendirmenin 6 Eylül'de yapılması planlanıyor.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal