Moody's ve Fitch'ten Türkiye yorumu: Toparlanma zaman alacak

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'ten Türkiye ekonomisine İlişkin son dakika açıklaması geldi. İşte haberin detayları...

19.12.2023-17:22 - (Son Güncelleme: 19.12.2023-17:22) Moody's ve Fitch'ten Türkiye yorumu: Toparlanma zaman alacak

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Ülke Notları Direktörü Paul Gamble, normalleşme adımlarının yabancı yatırımcı nezdinde güven verici olduğunu söyledi. Gamble, Türkiye’nin yine de bir zaman dilimine de ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı.

Yabancı yatırımcıların güveni kazanılıyor

Ekonomi gazetesinin haberine göre; Fitch Ratings Ülke Notları Direktörü Paul Gamble tahvil ve hisse senedi piyasalarına ılımlı yabancı girişlerinden de görülebileceği gibi yeni ekonomi yönetimindeki politika değişikliğinin ardından Merkez Bankası'nın yabancı yatırımcıların güvenini kazanmaya başladığını söyledi. Gamble, Türkiye'nin seçim sonrası politika değişikliğinin kısa vadeli makro-finansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığına inandıklarını belirtti.

Dolar

“Toparlanması zaman alacak”

Öte yandan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye için "Kredi Görüşü" raporu yayınladı. Düzenli olarak yayınlanan ve sadece aboneler ile paylaşılan raporun tanıtımında, "Kredi görüşümüz, olumlu bir senaryoda bile toparlanması zaman alacak kurumsal ve yönetişim gücündeki erozyona karşı ekonomik gücü ve ılımlı borcu yansıtmaktadır" ifadelerine yer verildi.

En düşük kredi notu Türkiye’nin

Moody's'in geçen cuma günü Türkiye değerlendirme raporunu yayınlaması beklense de kredi derecelendirme kuruluşu, kredi notuna ilişkin değerlendirmeyi pas geçti. Öte yandan Moody's, Türkiye'yi en düşük seviyede notlayan kredi kuruluşu olarak bulunuyor.  Moody's, şu anda Türkiye'nin kredi notunu 'B3' ve not görünümünü 'durağan' olarak değerlendiriyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal