Finlandiya Turu

Finlandiya, dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden biridir. Bunun dışında, eğitim kalitesinde çok ilerlemiş olmasıyla da adından sıkça söz ettirmektedir. Hayranlık veren doğal güzellikleri, tarihi yapıları ile bol miktarda turistin ilgisini çekmektedir.

22.06.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:27) Finlandiya Turu

Yılın her mevsimi, Finlandiya turu için uygundur. Kuzey Avrupa’nın en az nüfuslu ülkelerinden biridir. Finlandiya’nın başkenti olan Helsinki, aynı zamanda ülkenin en büyük şehridir. Nüfusun da en yoğun olduğu yer burasıdır. Finlandiya, Kuzey ışıklarının izlenebildiği ülkelerden biri olmasıyla da çok rağbet görmektedir.

Finlandiya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

1-Laponya (Lapland)

Laponya, Finlandiya’nın kuzeyinde yer alan, ülkenin en geniş bölgesidir. Kuzey kutup dairesi üzerinde bulunmaktadır. Bu sebeple burada, aralık ayında en az 24 saat gece, haziranda ise en az 24 saat gündüz olduğuna şahit olabilirsiniz. Kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz bu bölgede, muhteşem bi doğa harikasına tanıklık edebilirsiniz. Bu ışıkları görebilmeniz için yapılmış, tamamen cam kaplama olan Igloo’larda konaklamak güzel bir deneyim olacaktır. Laponya’da kış sporları da sıkça yapılmaktadır. Husky veya ren geyikleri ile kızaklara binebilir, safari, buzda balık tutma gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz.

2-Kemi

Kar kalesi ile ünlü Kemi, Laponya’da bulunmaktadır. Kardan inşa edilmiş bu kale, her sene yeniden yapılmaktadır. Eğlenceli gece organizasyonları, düğünler, müzik performansları gibi pek çok etkinlik bu mekanda mevcuttur. Bunların dışında, Kemi’de büyüleyici buzdağlarını da görebilir, kutup sularında gemi turuna katılabilirsiniz. Eğer isterseniz, kardan otelde rezervasyon yapabilir, değişik bir konaklama deneyimi de yaşayabilirsiniz.

3-Levi

Levi, doğa severler için bulunmaz bir görsel şölen ve aktiviteler bölgesidir. Burada, muhteşem bir manzara eşliğinde, açık hava etkinliklerine katılabilir, uzun ve geniş parkurlarda kayak sporları yapabilirsiniz. Spor etkinlikleriniz sonrası, dinlenmeniz için yapılmış açık hava saunalarında yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Levi, gece hayatı ile de ziyaretçilerine pek çok imkan sunmaktadır. Kulüpler, barlar, açık havada yapılan etkinlikler ile eğlencenin de tadını çıkarabilirsiniz.

4-Lakeland

Lakeland, Finlandiya’nın 55 bin adet göle ev sahipliği yapan bölgesidir. Burada tekne turuna çıkabilir, yemyeşil harika bir manzarada vakit geçirebilirsiniz. Görkemli sıradağları gören bu bölgede, doğa yürüşüne de katılabilir, gürültüden uzak şekilde tabiatı izleyebilirsiniz.

Finlandiya’da Gezilecek Tarihi Yerler

1- Suomenlinna

Suomenlinna adası, Finlandiya’da en popüler turistik yerlerden biridir. Helsinki’den kalkan kısa bir tekne yolculuğu ile adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Adada pek çok müze, yürüyüş alanları, tarihi yapılar, piknik bölgeleri, kafeteryalar mevcuttur. Finlandiya’nın bağımsızlık tarihine özgü ‘Millitary Museum’ oldukça etkileyicidir. Adanın büyük bir bölümünü Fin Kalesi kapsamaktadır.1800’lerde İsveç tarafından inşa edilmiş bu kale, 1900’lerin başında Finlilerin eline geçmiştir. Restorasyon çalışmaları sonrası kullanıma açılmıştır.

2- Turku Katedrali

Turku Katedrali, Finlandiya’daki çok önemli mimari eserlerden biridir. Finlandiya’nın önceki başkenti olan Turku şehrinde yer almaktadır. Tarihteki pek çok önemli olaya şahitlik ettiği için, şehrin en değerli tarihi simgesi haline gelmiştir. Turku Katedrali, 1300’lü senelerde Katolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir.

101 metre boyu ile, şehrin hemen her yerinden görülebilen görkemli bir yapıya sahiptir.

3- Helsinki Katedrali

Helsinki Katedrali, hem ülkenin hem de şehrin çok sayıda turist ağırlayan yerlerinden biridir. Başkent Helsinki’de, Senato Meydanı’nda yer almaktadır. Katedral, şehirdeki en eski eserlerden biri olmasıyla birlikte en önemli dini sembollerdendir.

4- Porvoo

Porvoo, Finlandiya’nın çok eski kasabalarındandır. Kasaba, 13. yüzyıla kadar dayanan ahşap mimarisi ile tanınmaktadır. Kasabanın yerel özelliklerinin tanıtıldığı müzeyi gezebilir, ünlü Brunberg mağazasındaki çikolata fabrikasının dükkanlarında, çok lezzetli tatlılardan deneyebilirsiniz. Ayrıca Porvoo’daki yerli halk, ziyaretçilerine karşı oldukça nazik ve misafirperver olmalarıyla bilinir.

5- Rovaniemi

Laponya’nın en önemli şehridir. İkinci Dünya Savaşı sonrası tamamıyla yok edilen şehir, tarihin kalıntılarını taşıyan ilgi çekici bir mimariye sahiptir. Noel Baba’nın resmi evi, bu şehirde bulunmaktadır. Bu evi dolaştıktan sonra, Noel Baba’ya ithaf edilmiş eğlence alanını ziyaret edebilirsiniz. Arktikum müzesini gezebilir, kutupta yaşam ve Kuzey ışıkları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Finlandiya turu esnasında, mutlaka görmeniz gereken yerlerdendir.

Finlandiya’da Yemek Kültürü

Finlandiya mutfağı, tarihsel geçmişiyle doğru orantılı olarak İsveç ve Rus mutfağı ile benzerlik göstermektedir. Yemeklerde fazla baharat kullanılmaz. Ürünlerin çoğu organiktir ve bu ürünler uzun zaman boyunca güneşten beslenebilirler.

Finler, yumurta, süt, peynir, yoğurt gibi ürünleri çok fazla tüketirler. Günün her öğününde süt içme alışkanlıkları vardır. Ayrıca, kahve tüketiminde de dünyada ilk sıralarda yer alırlar.

Haşlama yiyecekler, ülke mutfağında çok popülerdir. Havuç, patates, karnabahar haşlamaları ile yapılan geleneksel pek çok yemek çeşitleri vardır. Çavdar, yulaf, arpa gibi tahıllar da Fin mutfağında önemli yer tutar.

Bunlar dışında, ülke mutfağında et yemekleri de büyük yer kaplamaktadır. Kızartılmış soğuk balık çeşitleri, bunlardan en popülerleridir. Ren geyiği, ördek, yaban tavşanı gibi farklı et yemekleri denemek isterseniz, yapacağınız Finlandiya turu sırasında pek çok mekanda bunları tadabilirsiniz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal