Medellin Görmeniz Gereken Yerler

Medellin, Güney Amerika’daki Andres Dağları'nın merkezindeki Aburra Vadisi’nde bulunmaktadır. Kolombiya'nın en büyük ikinci şehridir.

22.06.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:26) Medellin Görmeniz Gereken Yerler

Medellin şehri genellikle uyuşturucu karteli Pablo Escobar ile birlikte anılmaktadır. Zamanında Pablo Escobar sebebiyle oldukça tehlikeli bir şehir olan Medellin, günümüzde tehlikesini yitirmiş ve turistik bir şehir olarak tanınmaya başlamıştır.

Şehrin ortasından geçen Medellin Nehri görülmeye değer bir yer. Nehri dışında kütüphaneleri parkları sokak heykelleri ve müzeleri ile de dikkat çekiyor. Medellin son yıllarda şehir planlamacılığı açısından oldukça geliştirilmiştir. Hatta bu planlama içerisinde yapılan kütüphane parkları turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

Medellin aynı zamanda Kolombiya’daki en iyi toplu taşıma sistemini sunmaktadır. Bu yüzden şehri ziyaretiniz sırasında ulaşım konusunda bir sorun yaşamazsınız. Şehirde aynı zamanda teleferik ile de ulaşım kullanılmaktadır.

Şehrin hemen her yerinde sokaklarda Kolombiyalı bir sanatçıya ait değişik heykeller, figürler ve resimler sergilenmektedir.

Şehirde turistler için tur şeklinde aktivitelerde düzenlenmektedir. Bu aktivitelerle rehber eşliğinde şehri gezmeniz mümkün. Aktiviteler arasında grafiti soruları da bulunmaktadır. Bu türlerin çoğunluğuna ücretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz. Belirli bir ücret yerine bahşiş usulü turlar daha yaygın olarak dikkat çekiyor.   Peki Medellin’de görmeniz gereken yerler nelerdir? Medellin'e gidince neler yapılmalıdır? Gelin hep birlikte Medellin’de görülecek yerleri inceleyelim...

Kütüphane Parkları

Medellin'de görmeniz gereken yerler arasında ilk sırada doğa ile iç içe olan kütüphaneleri bulunuyor. Bu park şeklindeki kütüphaneler ücretsiz bir hizmet sağlıyor. Şehrin birçok alanına bu kütüphanelerden yapılmıştır. Bu alanları kütüphanelerinden faydalanmak için kullanabileceğiniz gibi yeşillik içinde dinlenmek amacıyla da kullanabilirsiniz.

Parkların isimleri:

  • Leon de Greiff Library
  • Bethlehem Library Park
  • La Quintana Library Park
  • San Javier Library Park

Metropolitan Katedrali

Bu katedral, Medellin’de görmeniz gereken yerler listesine girmeyi dünyada yanık tuğla ile inşa edilmiş en büyük katedral olma özelliği ile hak etmektedir. Medellin'in merkezinde yer almaktadır. Fransız mimar Emile Charles Carre tarafından 1863 ile 1909 yılları arasında yapılmıştır. Mimari tasarımının romanesk tarzında olduğunu söyleyebiliriz.

Arvi Parkı

Büyük parkları ile meşhur olan Medellin’de en çok öne çıkan parklardan bir tanesi Arvi Parkı'dır. 20 bin hektarlık bir alana sahiptir. İçerisinde göller, akarsular ve hayvan çeşitleri görülebilir. Aynı zamanda yürüyüş, kamp, bisiklet, yüzme, at binme, balıkçılık ve yelken sporları mı icra etmek için de kullanılmaktadır.

Antioquia Müzesi

Medellin'de görmeniz gereken yerler arasında bu sefer bir müzeden bahsedeceğiz. Antioquia Müzesi şehir merkezindeki Botero Meydanı’nda bulunmaktadır. Fernando Botero ve Pedro Nel Gomez'e ait sanatsal eserler müzenin koleksiyonunu oluşturmaktadır. Müze 1881 yılında Zea ismi ile ziyarete açılmış, 1978 yılında Antioquia Müzesi olarak isim değişikliği yaşamıştır. Bahsettiğimiz iki sanatçı dışında da Kolombiyalı sanatçılara ait eserler ve tarihi heykeller sergilenmektedir. Toplamda 17 adet salonu bulunmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal