Filmleri aratmayan olay! Adada beş gün boyunca mahsur kaldı! Kömür bile yedi

Brezilya'da yaşanılan olay akıllara Robinson Crusoe'u getirdi. Yaşadığı talihsiz kaza sonrası denize düşen Nelson Nedy akıntı ile Rio de Janeiro'daki Palmas Adası'na sürüklendi. Orada 5 gün boyunca yaşam mücadelesi veren ve yaşadıkları ile filmleri aratmayan olayları ilk defa anlattı.

16.08.2022-10:53 - (Son Güncelleme: 16.08.2022-10:53) Filmleri aratmayan olay! Adada beş gün boyunca mahsur kaldı! Kömür bile yedi

51 yaşındaki Nelson Nedy'nin yaşadıkları filmlere konu olacak cinsten. Geçtiğimiz pazartesi günü Grumari sahilinde tırmanırken üstüne gelen büyük bir dalga talihsiz adamı suya düşürdü.  Güçlü bir akıntı ile sürüklenen Nady yaklaşık olarak 3.2 kilometre öteye sürüklendi ve kendini Palmas Adası'nda buldu. İngiliz gazete Daily Mail'in yaptığı haberde, Brezilyalı adam adada 5 gün boyunca tek başına hayatta kalmayı başardı.

Geceleri mağarada kaldı

Geceleri mağarada kaldı

İlk başta barınacak yer aradığını söyleyen Nedy, geceyi bir mağarada geçirdikten sonra adayı keşfe çıktığını söyledi. Yaptığı keşif sonrasında yerel balıkçı tarafından kurulan derme çatma bir çadır bulan adam orada 2 limon ve 2 su şişesi buldu. Hayatta kalabilmek şişedeki sular bittikten sonra şişeleri deniz suyu ile dolduran adam, "kömür bile yedim." dedi. Adadan kurtulmak için yüzmeye karar vermiş fakat akıntının kendisini kumsala geri çektiğini fark edip bu kararından vazgeçti. 5 günün ardından plaja yakın olan bir noktada jet ski kullanan birkaç kişiyi gören Nedy, tişörtünü sallayarak onların dikkatlerini üzerine çekmeye çalıştı. Sosyal medya kullanıcılarının 'modern Robin Crusoe' lakabını taktığı adam Rio de Janeiro'daki Palmas Adası'nda 5 gün boyunca mahsur kaldıktan sonra cumartesi günü kurtarıldı.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal