Filipinler Starlink'le Anlaşıyor

Elon Musk'ın Starlink uydu sistemi, dünyanın en kötü internet bağlantılarından birine sahip olduğu düşünülen Filipinler'de internet ortamını değiştirmeye hazırlanıyor.

22.03.2021-09:01 - (Son Güncelleme: 22.03.2021-09:01) Filipinler Starlink'le Anlaşıyor

Filipinler, milyonlarca sosyal medya meraklısına ev sahipliği yapıyor olabilir fakat ülkedeki internet hizmetlerinin kalitesi yıllar boyunca iç karartıcı olmaya devam etti. VICE'da yayınlanan bir rapora göre, Filipinler dünya çapında en düşük internet hızına sahip olup ülkeler arasında yer alıyor Sıralamaya göre Asya ülkesi internet hizmeti konusunda 100. sırada.

Güneydoğu Asya ülkesi aynı zamanda en pahalı internet hizmetlerine sahip olmasıyla da ünlüdür. 2020 Dijital Yaşam Kalitesi Endeksi , Filipinler'i 85 ülke arasında internet satın alınabilirliği açısından 82. sırada göstermiştir. Ülkenin iç karartıcı internet kalitesi, yerel halkın yetersiz ve pahalı olduğunu düşündüğü internet sağlayıcı ikilisinin içerdiği birkaç faktörden kaynaklanıyor. 

Son yıllarda ülkenin önde gelen iki servis sağlayıcısına alternatif olarak ortaya çıkan  Converge Information and Communications Technology Solutions Inc, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Starlink'i Filipinler'e getirmek için SpaceX ile birkaç görüşme yaptığını duyurdu. 

Yerel haber ajansı ANC'ye konuşan Converge kurucu ortağı ve CEO'su Dennis Anthony Uy, şirketinin SpaceX ile iletişim halinde olduğunu belirtti. Anlaşma görşmelerinin başlayıp başlamadığı sorularına "Başladı" cevabını veren Uy, "SpaceX de dahil olmak üzere Filipinlilere yüksek hızlı internet hizmeti getirmek için yeni teknolojiler aramaya devam ediyoruz" dedi. 

Düşük hızlı internete sahip ülkeler için de internet sunmayı vaat eden Starlink'in fiyatı geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı. Kit kurulumu için 499 dolar ve aylık abonelik için 99 dolar ücret sunulan uydu internet sisteminin fiyat politikası bazı kesimler tarafından eleştirilmişti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal