SpaceX, Devasa Roketi Super Heavy'i Tamamladı

SpaceX, Starship için ilk devasa test roketinin montajında sona yaklaşıyor.

20.03.2021-09:39 - (Son Güncelleme: 20.03.2021-09:39) SpaceX, Devasa Roketi Super Heavy'i Tamamladı

SpaceX, sonunda Starship uzay aracını yörüngeye ve ötesine ilerletmek için kullanacağı son derece büyük yeni nesil birinci aşama roket güçlendiricisini tamamladı.  Yaklaşık 67 metre uzunluğunda olan Super Heavy Booster, İstanbul'un simgesi Galata kulesi ile aynı boyda.

Üzerinde henüz Starship'in bulunmadığı roket tamamlandığında yaklaşık 115 metre yüksekliğe erişecek. Bununla birlikte, Super Heavy, Starship ile uçmadan önce kendi güvenlik testlerinden geçecek. 

Super Heavy, SpaceX'in yeni nesil fırlatma aracı için yeni yarattığı Starship Raptor motorları ile aynı motorları kullanıyor. Son halinde toplam 28 Raptor motoru olacak ancak bu ilk prototip olduğu için muhtemelen çok daha azıyla donatılacak. SpaceX CEO'su Elon Musk, yalnızca inşa ve nakliye mekaniği gibi şeyleri test etmek için kullanılması amaçlandığından, bu bilgiyi doğruladı.

Musk, Artemis programının bir parçası olarak gelecekte insanlığın aya iniş görevleri için NASA'ya bir sağlayıcı olarak hizmet etme konusundaki iddialı hedefleri nedeniyle ve sadece iki yıl içinde 2023'te Starship'in ticari turist uçuşu gerçekleştirmesini planladığı için Starship ve Super Heavy ile hızlı hareket etmek istiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal