KKTC Ve ASELSAN'dan Enerji Sorunu İçin İşbirliği

KKTC Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile ASELSAN arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki enerji sorunlarına çözüm için anlaşma imzalandı.

20.03.2021-08:57 - (Son Güncelleme: 20.03.2021-08:57) KKTC Ve ASELSAN'dan Enerji Sorunu İçin İşbirliği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ASELSAN arasında enerji sorunlarını çözmek için anlaşma imzalandı. Yapılan anlaşmayla birlikte, KKTC'deki enerji sorunlarını çözmek için AR-GE çalışmaları başlatılacak.

Anlaşmanın imzalanmasından sonra ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'nın katıldığı tanıtım etkinliği düzenlendi.

ORTAK ÇALIŞMA ENERJİ AÇIĞINI KAPATACAK

ODTÜ'nün bir marka ve kalite sembolü olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Arıklı etkinlikte yaptığı konuşmada, ODTÜ'nün başta KALTEV ve TEKNOPARK çalışmalarıyla beraber bilgi ve teknolojiye dayalı yatırımlara öncülük yapacağına inandığını belirtti. ASELSAN'ın Türkiye'nin teknoloji alanında dünyaya meydan okumasında cesaret veren bir dünya markası olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, ASELSAN'ın KKTC'de faaliyet gösterip özellikle enerji sahasında işbirliği çalışmaları yapmasının önemine vurgu yaptı. Teknolojik eksikliklerden dolayı güneş enerjisinden yeterince faydalanılmadığını ifade ederek, eksikliklerin ortak çalışmayla giderileceğini ve işbirliği sayesinde enerji açığının kapanmasında önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Arıklı'nın konuşmasından sonra ASELSAN Entegrasyon ve Otomasyon Müdürü Uğur Türkoğlu ve Aselsan Kıbrıs İleri Teknolojiler Araştırma Program Müdürü Ersel Ercek tarafından yapılan enerji sistemleri ve akıllı şebekeler, KKTC elektrik şebekesi analiz çalışmaları, amaçlar ve hedefler ile ilgili hazırlanan sunumların gösterisi yapıldı.

ASELSAN Entegrasyon ve Otomasyon Müdürü Uğur Türkoğlu sunu gösterisinde, KKTC'nin enerji sorunu için olan çözümleri yenilebilir enerji ve akıllı şebekeler olmak üzere ikiye ayırdıklarını açıkladı. 

Dünya çapında bir proje yürüterek elektrik şebekesinin ASELSAN tarafından tarafından geliştirilecek bir sistem ile yönetileceğini vurgulayan Türkoğlu, söz konusu sistemde günlük 180 milyon verinin toplanacağını belirtti. Ayrıca, yerli enerji yönetim sistemi tesis edilerek bu alanda Türkiye'nin en büyük projesine imza atılacağından bahsetti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal