Feyza Altun kimdir? Neden gözaltına alındı?

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sebebiyle gözaltına alınan Feyza Altun’un hayatı ve kariyeri merak ediliyordu. Peki Feyza Altun kimdir? Neden gözaltına alındı? İşte detaylar…

19.02.2024-16:30 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-16:30) Feyza Altun kimdir? Neden gözaltına alındı?

Televizyon programlarında ve sosyal medyada söylediği sözlerle zaman zaman siyaset gündemine gelen Feyza Altun, bugün yaptığı bir paylaşım sebebiyle gözaltına alındı. Feyza Altun’un hayatı ve yaptığı paylaşımın ne olduğu konusunda araştırmalar ise sürüyor. Peki Feyza Altun kimdir? Neden gözaltına alındı?

Feyza Altun neden gözaltına alındı?

Avukat Feyza Altun, sosyal medyada yaptığı küfürlü paylaşımlar sebebiyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan göz altına alındı. Altun söz konusu paylaşımında şeriat ile ilgili sözler sarf etmişti.

Feyza Altun Kimdir

Feyza Altun kimdir?

Feyza Altun, 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayan Altun, yüksek lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "İnsan Hakları Hukuku" alanında aldı.

Altun, avukatlık mesleğinin yanı sıra feminist, aktivist, filantrop ve yazar kimlikleriyle tanınmaktadır. 2015 yılında 7 aylık bebeğiyle birlikte duruşmaya katılmasıyla uzun süre gündemde kalmıştır.

Feyza Altun sosyal medyada aktif olan isimlerden birisidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal