Passolig sisteminde büyük değişiklik: E- Bilet dönemi sonra erdi, kulüpler anlaşmalı firmalar üzerinden bilet satışı yapacak!

Kulüpler Birliği Vakfı, futbol maçlarında kullanılan Passolig sistemi ile ilgili önemli bir değişiklik yapma kararı aldı. Kulüpler Birliği, takımların elektronik bilet satışlarına yönelik yeni uygulama hakkında bir açıklama yaptı. Bu kapsamda, futbol takımlarının maç biletlerinin satışı için artık anlaşmalı firmalar aracılığıyla işlem yapılacak.

19.02.2024-16:21 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-16:21) Passolig sisteminde büyük değişiklik: E- Bilet dönemi sonra erdi, kulüpler anlaşmalı firmalar üzerinden bilet satışı yapacak!

Passolig, futbol müsabakalarında seyirci güvenliğini artırmak, tribün olaylarını önlemek ve bilet satışlarını kontrol altında tutmak amacıyla uygulanan bir sistemdir. Ancak Kulüpler Birliği'nin aldığı yeni karar ile birlikte, bu sistemin işleyişinde değişiklikler yaşanacak gibi görünüyor. Kulüpler, bilet satışları için anlaşmalı firmaları tercih edecek ve elektronik bilet uygulamalarında Passolig sistemine ihtiyaç duyulmayacak. Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig'de bilet satışlarına yönelik yeni bir uygulamaya geçme kararı aldı. Vakıf, takımların elektronik bilet satışları için artık organizasyon ve teknik altyapı kapasitesine sahip firmalarla anlaşma yapmalarını öngören bir düzenlemeye gitti. Bu kararla birlikte, Passolig E-bilet uygulaması da Süper Lig'de sona erdi.

Passolig E-Bilet dönemi tamamen sona erdi

Yapılan açıklamaya göre, futbol takımları bundan sonra elektronik bilet satışlarını anlaşmalı oldukları firmalar üzerinden gerçekleştirecek. Kulüplerin bu firmalarla yapacakları anlaşmalar, bilet satışlarının düzenlenmesi ve teknik altyapı hizmetlerini kapsayacak. Bu değişiklikle birlikte, Passolig E-bilet dönemi tamamen sona ermiş oldu.

Kulüpler Birliği Vakfı, 6222 sayılı kanuna göre elektronik kartlar ve biletlerin satışı konusundaki yeni uygulamayı duyurdu. Yapılan açıklamada, elektronik kartlar ve biletlerin basımı, satışı ve dağıtımının kulüpler tarafından gerçekleştirileceği belirtildi. Kulüpler, bu süreçte anlaşacakları firmalar ile işbirliği yaparak elektronik bilet satış organizasyonunu yönetecekler. Kulüpler Birliği Vakfı, bilet satış organizasyonuna talip olacak firmalardan başvurularını beklediğini açıkladı. Bu yeni düzenleme ile kulüpler, bilet satış organizasyonu için yetenekli firmalarla görüşerek anlaşma sağlayacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal