FETÖ'cüler Park ve Hastanelerin Önünü Toplantı Yeri Olarak Kullanıyor

Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra örgüt toplantılarını park ve hastane önlerinde yaptığı tespit edildi.

27.01.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-12:42) FETÖ'cüler Park ve Hastanelerin Önünü Toplantı Yeri Olarak Kullanıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen M.Ş'in ifadesindeki ve fotoğraf teşhisinde söylediği şahıslarla ilgili çalışma başlattı.

Savcılık tarafından 21 Ocak'ta 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmasını müteakiben eş zamanlı operasyon düzenleyen emniyet birimleri, 15 kişiyi gözaltına aldı.

Ele geçirilen şüphelilerin ifadeleri ve elde edilen bilgiler doğrultusunda yapılan araştırma sonucunda, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında örgütün toplantı ve faaliyetlerin gizlilik içerisinde yapıldığı, şüphelilerin dikkat çekmemek için park ve hastane bahçesi gibi halkın yoğun olduğu yerlerde, panelvan tipi araçlarda ve şehir dışındaki çiftliklerde buluştuğu tespit edildi.

Meslekten ihraç edilenlere yardım
Toplantılarda, FETÖ'nün "masum" olduğu bilgisi empoze edilerek örgütsel birliğin devamının sağlanmaya çalışıldığı, meslekten ihraç edilen memurlara maddi yardım toplandığı tespit edildi.

FETÖ üyesi olduğuna dair hakkında birçok suç duyurusunda bulunulan 9 şüphelinin örgüt talimatı ile Bank Asya'daki hesabında artış görüldüğü, FETÖ mensubu olan ve ByLock kullanan diğer şahıslarla yoğun bağlantılarının bulunduğu ve sosyal medyada hesaplarında FETÖ'nün menfaatlerine yönelik paylaşımlar yapıldığı belirlendi.

Şüphelilerin ifadeleri ve delil durumlarını göz önüne alarak 6 şüphelinin tahliyesine karar veren savcılık, diğer 9 şüphelinin ise ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Aynı zamanda hakimliğe sevk edilen şüphelilerden H.M'nin, FETÖ bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şubesi'nde yönetim kurulu asil üyesi olduğu ifade edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 9 şüphelinin atılı suçtan tutuklanmasına hüküm verdi. Aynı soruşturma kapsamında 3 şüpheli de daha önce tutuklanmıştı.

Soruşturma kapsamında, firari 2 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Son Dakika Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal