FETÖ Sanıklarına Ceza Yağdı

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 4 sanıktan 3'ü, 6 yıl 3 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında değişiklik gösteren hapis cezalarına çarptırıldı.

10.04.2018-17:15 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-17:11) FETÖ Sanıklarına Ceza Yağdı

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda, tutuksuz sanıklar eczacı Şaban Hasçalık, esnaf Tahir Urfalıer, Mehmet Cıngıl ve müteahhit Veyis Niyazioğlu ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Cıngıl, ifadesinde şunları söyledi ‘’daha önce etkin pişmanlık kapsamında bildiklerini anlattım’’. Örgütün firari sözde il imamı Sıtkı Baş ve Kayserili iş adamları ile 2008-2009 yıllarında ABD'nin Houston kentine iki defa gittiklerini ve burada inşa edilmesi planlanan üniversite için arazi baktıklarını söyleyen Cıngıl, FETÖ’nün genelde böyle büyük işleri sponsor ederek iş adamlarına yaptırmaya çalıştığını belirtti.

KAKAOTALK PROGRAMINI KULLANMIŞ

 Bu araziye ödenmesi gereken himmet bedelinin örgüt tarafınca yukarıdan aşağıya doğru belirlenerek iletildiğini ifade eden Cıngıl, "Seçim öncesi bizden başka partilere oy vermemizi isteyince örgütten ayrıldım. Pişmanım, olayların bu noktaya geleceğini bilmiyordum. Beraatimi talep ediyorum." dedi. Niyazioğlu da telefonunda belirlenen KakaoTalk programını yakın akrabaları ile ücret ödemeden konuşmak için indirdiğini öne sürerek, suçlamaların tamamını reddetti.

Sanıklardan Hasçalık ve Urfalıer de hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, sanık Hasçalık'a, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay, etkin pişmanlık yasasından yararlandırılan Cıngıl'a 4 yıl 4 ay 15 gün, Niyazioğlu'na ise terör örgütüne yardım etme suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Urfalıer'in ise delil yetersizliğinden dolayı beraatine hükmetti.

 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal