Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'nde Dinamo Kiev ile karşılaşmasının ardından Teknik Direktör Jorge Jesus açıklamalarda bulundu!

Fenerbahçe dün Polonya'da oynanan karşılaşmada Dinamo Kiev ile berabere kaldı. UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme mücadelesi golsüz berabere biterken maçın sonrasında Portekizli Teknik Direktör Jorge Jesus dikkat çeken açıklamalara yer verdi.

21.07.2022-09:06 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-09:17)

Fenerbahçe dün zorlu mücadelede Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Oynanan maçta bol pozisyona rağmen gol sesi çıkmadı. Temsilcimiz Polonya'da oynanan mücadeleden avantajlı dönerken karşılaşma sonrasında Teknik Direktör Jorge Jesus'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. 

Sözleriyle dikkat çekti

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Jorge Jesus, 'Oynadığımız ilk resmi maçtı. Zor bir rakiple eşleştik, bu turnuvada da Fenerbahçe'den daha tecrübeliler. Ancak iyi maç çıkarttık. Ön bölgede taze kan olacak oyuncuları oyuna aldık. Defansif anlamda takım iyiydi, ön bölgede yaratıcılığa ihtiyacımız vardı. Bu yüzden o bölgede 5 futbolcu değiştirdik. Rakibin aklımda kalan ciddi atağı yoktu fakat bizim 2 3 pozisyonumuz vardı. Bizim için eksik olan ofansif kalite eksikliğimizdi. İkinci maçta taraftarımızın bize vereceği destek çok önemli olacak.'

'Yaratacakları atmosfer, rakibe psikolojik baskı olacaktır. İlk maç bitti, ikinci maçta turu geçmek istiyoruz. Turu geçmek için kapasitemizin olduğunu biliyoruz'


Transferlere değindi

Kendisine gelen transfer sorusuyla ilgili de konuşan Jorge Jesus, 'Şu anda transfer konuşmayacağım. 27'sinde rövanş var. Elimizde gayet kaliteli oyuncu grubu var, 5 haftadır bunun için çalışıyoruz. İkinci maçta oynamayacak oyuncuları konuşmaya gerek yok.' ifadelerine yer verdi.

Serdar Aziz hakkında konuştu

'Gidebildiği son ana kadar oynayacak şekilde planlamıştık. İlk yarıda sinyaller verdi, bu yüzden oyundan çıktı. Ofansif değişikliklerimizin sebebi defansif olarak iyi olduğumuzun göstergesiydi. Fenerbahçe'ye gol atmak kolay değil. Bireysel olarak ön bölgede ofansif oyuna katkı sağlanmasını istedik. Defansif anlamda iyiydik ama ön bölgede yaratıcılığa ihtiyacımız vardı. 5 oyuncu soktuk, onlar girince pozisyonlara girdik ama gol atamadık.'

Taktiksel sistemini vurguladı

Çalıştığı takımlarda taktiksel değişiklikler yaptığını aktaran Teknik Direktör Jorge Jesus, 'Fenerbahçe'de de bunu oturtmaya çalışıyorum. Bazen saha içinde pozisyon değişimleri yapıyorum. Futbol gelişiyor. Maça başladığınız taktikle bitirdiğiniz taktik aynı olmuyor. Maç içinde en iyisini arıyorum. Galip çıkabilirdik, ikinci maç da dengeli olacak. Taraftarlarımızın desteğiyle oyuncularımız gerçek gücünü gösterirler ve sonuca ulaşırız. Zor bir takımla eşleştik. Bu turu geçmek istiyoruz.' açıklaması yaptı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal