Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, 17 yaş altında dünyanın en pahalı 4. oyuncusu oldu!

Dünyanın en büyük futbol portallarından olan Transfermarkt'a göre Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler 17 yaş altında 6 milyon Euro'luk piyasa değeriyle Gavi, Moukoko ve Angelo sonrasında dünyanın en pahalı futbolcusu konumunda bulunuyor.

27.06.2022-12:11 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-12:24)

Sarı lacivertlilerin geride kalan sezonda en çok dikkat çeken isimlerinden birisi şühesiz Arda Güler'di. Genç yetenek gerek sahadaki performansı gerek sahadaki duruşuyla büyük alkış aldı. Futbolcu etkili performansının ardından pek çok takımın transfer radarına da girdi. Futbolcunun geleceği büyük merak konusu haline gelirken Arda Güler ile ilgili önemli gelişmeler de yaşanıyor.

Üst sıralarda kendisine yer buldu

Fenerbahçe'nin göz bebeği olan Arda Güler, geride kalan sezonda çok önemli bir çıkışa imza attı. Henüz 16 yaşında A takımla ilk karşılaşmasına çıkan oyuncu Fenerbahçe tarihinin ligde gol sevinci yaşayan en genç futbolcusu olmuştu. Arda'nın performansındaki yükseliş, piyasa değerine de doğrudan yansıdı. Dünyanın en büyük futbol portallarından birisi olan Transfermarkt'ın verilerine göre 17 yaşındaki yıldızın tahmini değeri 6 milyon euro. Arda Güler bu rakamla 17 yaş ve altı futbolcular arasında dünyanın en pahalı 4. futbolcusu oldu. Listenin ilk sırasında 60 milyon euro ile Barcelone ve İspanya Milli Takımı'nın yıldızı olan Gavi, ikinci sırada 15 milyon euro ile Dortmund'un golcüsü Youssoufa Moukoko, üçüncü sırada ise10 milyon Euro ile Santos'un genç yeteneği Angelo yer alıyor.


Avusturya'da sahaya çıkacak

Arda Güler, kalçasından geçirdiği operasyonun ardından geçen hafta antrenmanlara baslamıştı. Fakat genç yetenek henüz hazır olmadığı için Tiran karşılaşmasında sahada yer almamıştı. 17 yaşındaki oyuncunun Avusturya kampında oynanacak olan Partizan ve Mol Fehervar maçlarında ilk kez sahaya çıkacağı aktarıldı.

Mesut Şahim
mesutspor79@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal